• ankara büyükşehir belediyesi'nin botaş'a olan borçlarının ödenmesi ve metro yapımının devam etmesi için 2007 yılında, özelleştirilmek üzere kurulan şirket.

    ''başkent doğalgaz özelleştirme kapsamına alındı. özelleştirme idaresi'nin, üç kez yapılan ihaleden sonra son kez çıkardığı ihalede teklif verme süresi yarın dolmaktadır. bu ihaleye başvuran şirketleri uyarmak istiyoruz. sonucu bilinmeyecek bir işe kimse girişmemeli. özelleştirme idaresi de kanuni dayanağı kalmayan bir özelleştirmeyi yapmamalıdır.

    başkent gaz'ın özelleştirmesinin dayanağı olan kanunun gerekçesi, botaş'a olan borçların ödenmesi ve metro yapımıydı. ancak başkent gaz'ın karının 48,7 milyon lira lira olduğu ve botaş'a olan borçların ödendiği açıklandı. metro yapımını da ulaştırma bakanlığı üstlendi. dolayısıyla, şirketin özelleştirilmesinin kanuni dayanağı kalmamıştır. bu kanun zaten anayasa mahkemesi'nin önündedir. kanun bu mahkemeden dönmez ve özelleştirme yapılırsa biz chp olarak ayrıca danıştay'da, özelleştirmenin iptali davası açacağız. özelleştirme idaresi ve ihaleye teklif vermeyi düşünen tüm şirketleri uyarıyorum. ankaralıların geleceği ile kimsenin oynamasına izin vermeyeceğiz.''
    levent gök

    http://cumhuriyet.com.tr/?hn=393026&kn=6&ka=4&kb=6
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap