12 entry daha
  • eğer yapılırsa thy'nin taşınacağı havalimanıdır.

    öncelikle şimdiki havalimanı hem pist, hem de terminal bakımından türkiye'deki gelişen hava trafiğine yetmez konuma geldi. atatürk havalimanı'nın genişleme imkanı da yok. sadece güneydeki askeri alan var ama 20 yıldır devrediyorlar. zaten devretseler bile 4000mt'lik bir pist için doldurma yapılmak zorunda ki maliyeti milyar dolara çıkabiliyor. onun dışında terminaller genişleyeceği pek bir yer kalmadı. bi ara dtm'yi yıkalım gibi bir düşünce hakimdi ama saçmaydı tabi.

    yeni havalimanı yapıldığında eskisini büyük ihtimal kapatıp o alanı birine satacaklar. durması gerekir mi? şehrin kuzeyinde 150 milyon kapasiteli bir havalimanı varken şehrin ortasındaki havalimanına ihtiyac yok bence. bilmiyorum ama 2 havalimanının kalkış ve iniş yolları da çakışıyor olabilir. dünyanın arazisi var orada, hem de istanbul'un lüks semtlerinin ortasında. orayı kimseye yedirmezler :p

    yeni havalimanında da muhtemelen birden fazla terminal olacaktır. thy bunlardan birisini alır, sadece kendisi yada star alliance üyeleri ile beraber kullanır. onun dışında zaten 3-4 terminal daha olur, onları da kategorilendirirler hangi havayolları gelecekse artık. bunda garip bir durum yok, dünyanın bütün büyük havalimanlarında benzer uygulama vardır.
5056 entry daha
hesabın var mı? giriş yap