6 entry daha
  • bana, yaptım oldu dedirten eylem. çok klasiktir belki ama baştan herkes; "canım işte baştan hoşuna gider, çok masum gelir, türkçe konuşması senin onu ısırmana yol açacak kadar tatlı olabilir, ama sonu olur mu? olmaz" der. "kültürler uyuşmaz, -ne koydun lan kafana, puhaaaa- desen anlamaz, herşeyi öğretmek zorunda kalırsın, hem müslüman olmayı kabul edecek mi bakalım, ilerde çocuğunuz olunca hangi kültürle yetiştireceksiniz" gibi bir ton soru, emir ve şaşkınlık içeren cümlelerle boğuşursunuz. bir de efsane hikayeleri dinleme faslı vardır bu işin, işte birinin bir arkadaşı internetten tanışmıştır, altı ay sonra fos çıkmıştır, çünkü konuşacak bir şeyleri kalmamıştır. ya da adam geleceğim geleceğim deyip kızı iki sene oyalamıştır sonra da ortadan kaybolmuştur. dediğim gibi hepsi hikaye işte, ben kendimden ve sevdiğimden çok emindim.

    bilmiyorum ben mi şanslıydım ama geleceğim dedi ve geldi, bazen en yakın arkadaşımla gülmediğim kadar onunla güldüm ki eşimle tanıştığımda berbat sayılabilecek bir ingilizcem vardı, harika anlaştık. öyle anlar oldu ki türkçe konuşurken bile kendimizi ifade edemediğimiz insanlarla karşılaşırken, ben bu adamla nasıl oluyor da sadece fiillerle anlaşabiliyorum diye sordum kendime. dinlediğimiz müzik tamamen farklıydı, ben rock müziğe çok sıcak bakmayan insan, elektro gitarı alıp elime bas bas bağırarak onu gülmekten kırıp geçirebilirken; o da halk müziğine uygun olmayan kulağını eğiterek bağlamayı alır eline sonra 'tey tey' deyip halay çeker. hayatımız biraz cümbüş anlayacağınız, rengarenk ve sürekli yeniliklere açık. konuşacak şeyler hiç bitmedi bitecek gibi de görünmüyor, birbirimizle sohbet etmek ve yeni şeyler öğrenmek en büyük hobimiz. bir de akşam saatlerinde çekirdek çitleyerek dedikodu yaparız ki tadından yenmez. bu arada çekirdek çitlemeyi de benden öğrendi, iyi gidiyor, biraz hızda sorun var ama olur o kadar.

    zorlukları da var tabi olmaz olur mu, aileler girince işin içine karmaşık bir hal alıyor. herkes kendi gelenek ve göreneklerini, davranış biçimlerini, espiri anlayışlarını vs açıklamak zorunda kalıyor. açıklarken de tartışmaları önlemek bazen kolay olmuyor. fakat bu sorunun aynı ülkede yetişmiş insanlar arasında olabildiğini düşününce aslında sadece evliliğin zoruluklarından biri olarak saymak daha mantıklı olur.

    genel bir çerçeve çizecek olursam çok dolu dolu, değişik ve heyecanını sürekli koruyan bir birliktelik bence. fakat onu takip edip yurtdışına çıkan siz olacaksanız, sağlam bir bünye gerekli söylemeliyim.
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap