• bazı şahısların üç çocuk çağrısına rağmen nüfus artış hızı azalınca (!) devletin sokmaya karar verdiği teşvik formülü! yakın bir zamana kadar ülkenin çok parlak ve kalabalık genç nüfusuyla övünürken bir anda nasıl oluyorsa nüfus artış hızı 1.35’ten 1.2'e düşmüş. tüik’in açıkladığı nüfus rakamlarından sonra kalkınma bakanı cevdet yılmaz, çocuk yapanlara özel vergisel teşvikler üzerinde çalışacaklarını açıklamış.vaatlerin yeni düzenlemesi nasıl olacak bilinmez.

    gelişmiş ülkelerde bu yönde ciddi destek verildiğini hatırlatan bakan ne kadar iyimsermiş ki bizi de o kategoriye layık görmüş! belli bir kesimi kafaladıkları yetmiyor ki tam bir "i want more" durumu söz konusu.. daha satılacak çok mal, girilecek çok ihale var tabi ki..ülkede ki bir sürü evsiz barksız çocuğun sorununu çözdünüz ya yenileri gelsin diye teşvikleyin milleti..

    bizde memnun olmadığımız ve seçmediğimiz halde bizim adımıza kararlar alıp, kanunları değiştiren, bir sürü suçsuz insanı içeri tıkan zihniyetin yaptıklarını sadece izlemek zorunda bırakıldığımız için devletten yıpranma payı alalım!

    edit: mevcut olan teşvikten haberdarım. birkaç defa maruz kalmışlığım bile var..
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap