175 entry daha
  • türkiye gençlik birliği'nin amerikan ve nato askerlerinin başına geçirdiği çuval amerika'nın gölge dışişleri olarak bilinen washington enstitüsü'ne konu oldu.

    soner çağaptay imzalı yazının başlığı, "suriye savaşı türkiye'yi belirsiz yollara itiyor"... makale tgb'nin çuval eylemiyle başladı.
    “21 ocak'ta türkiye gençlik birliği isimli aşırı sol milliyetçi grup alman askeri personelinden oluşan patriot ekibine saldırdı. o ekip türkiye'yi suriye'ye karşı koruyacak patriotları türkiye'ye yerleştirmekle görevli.”

    makalede türkiye'deki büyüyen amerika ve nato karşıtı eylemlerden duyulan çekinceler de yer aldı.
    “türkiye'nin radikal sol grupları ve bazı marjinal hareketler ankara'nın nato'yla ilişkilerine karşı çıkıyor, tabii buna nato ve washington'un suriye politikaları da dahil. özellikle amerikan karşıtlığı son dönemde arttı ve aşırı milliyetçi tavırlarla gelişiyor. bu gruplar küçük ama çok hareketli. patriot ekiplerine ülkenin güneyinde müdahale ediyorlar.”

    tgb'den açıklama

    öte yandan amerika'nın gaziantep'e yerleştirmek üzere türkiye'ye gönderdiği patriotlara karşı türkiye gençlik birliği basın açıklaması yaptı.

    hatay'da nato askerlerinin başına çuval geçirilen şehit pamir caddesi üzerindeki açıklamayı iskenderun tgb başkanı barış özer yaptı.

    özer, patriotların gittiği her yerde nato askerlerinin başına çuval geçireceklerini duyurdu.
    “daha öncede söylediğimiz gibi işgalcileri ve işgal edenleri tekrar uyarıyoruz: bu topraklar nato’nun değil, bizimdir! türk halkınındır! kurtuluş savaşında bin bir zorlukla kazandığımız bu toprakları emperyalistlere peşkeş çektirmeyiz! bu ülkenin devrimcileri, vatanseverleri olarak işgaline müsaade etmeyiz! çuval bir simgedir. bundan sonraki tepkilerimiz çok daha büyük, çok daha etkili olacağını duyuruyoruz. patroitleri yerleştirmek için gittikleri şehirlerde onları çok büyük tepki ve direniş beklemektedir. son olarak şunu söylemek istiyoruz; bu topraklarda mustafa kemaller hiçbir zaman yenilmedi. yenilmez.”

    tgb'lilerin basın açıklamasına işçi partisi de il binasına astığı "yankee go home " yazılı pankartla destek verdi.
373 entry daha
hesabın var mı? giriş yap