73 entry daha
  • yıllardır hiç bir film festivalini kaçırmayan bir izleyici olarak(ve her defasında en az 7-8 bilet alan bir kişiyim ayrıca da, iki ile çarp 14 bilet eder..) en çarpıcı gözlemim şu: her sene daha da pahalı oluyor biletler.
    daha çok insana ulaşması gereken bu tür organizasyonlar, o kadar sponsora rağmen izledikleri bu para politikalarıyla hep aynı kitleyi içine almakta maalesef ve yine bir 'körler sağırlar birbirini ağırlar' durumu baki kalmakta.
    bir de gece 21:30 ve 22:00 seanslarının diğer seanslara göre fiyatının daha yüksek olması da, çalışan kitleyi sömürmek adına alınmış bir karardan öte olmadığını düşündürüyor bana.

    umarım bunu okuyordur festival yetkilileri ve üzerine düşünme ihtiyacı da hissederler sorasında. çünkü izledikleri bu para ve kazanma politikalarıyla her geçen sene daha az bilet almak zorunda kalıcaz ve sonunda festival yapmaya değmeyecek kadar az bilet satabilecekler dolayısıyla. sonra da alternatif filmlerin gösterildiği her salon 'nasılsa kimse gitmiyor, kapatalım gitsin' cümlerelerine kurban gidicek falan..

    bu arada bu sene rexx, atlas ya da beyoğlu sinemasıyla anlaşmak ve onlara destek vermek yerine neden koccaman bir sinemalar zincirine sahip fitaşla anlaştıklarının da açıklamasını bilmek isterim. çünkü biz alternatif film sevenler biliyoruz ki beyoğlu sineması en çok festivaller dahilinde kalabalık olur ve bu şekilde ayakta kalmaya çalışır, ama bağımsız film festivalinin böyle bir kaygısı olmadığını da görmek üzücü tabii.
    ha, göründüğü gibi değilse de bilmek isterim, boş yere bok atmayalım değil mi..

    öle işte, dertliyim çok sözlük..
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap