3 entry daha
  • sözlüğe yazma nedenleri arasında sayılabilecek binlerce motivasyondan biri de belki kafada dolanmakta olan düşünceleri bir yerlere aktarma istediğidir. platon bir keresinde "ne yazık o zihinlere ki düşüncelerini paylaşıp tartışabilme imkanları yoktur." demiş. iyi demiş.

    arkadaşlık ve dostluk ilişkilerinde her zaman sizin konusmak istediğiniz konular konusulmaz. arkadaş çevrenizdeki insanlar, sizin ilgili oldugunuz konular hakkında fikir teattisinde ve munazaralarda bulunabilecek kadar donanımlı olmayabilirler. bilakis, sizin ilginç bulduklarınızı anlamsız, üzerinde düşündüklerinizi düşünmeye değmez görebilirler. aslında eğer ilgilendiğiniz ve sizi meşgul eden konuların hemen görünen uygulanablir anlamlarıı yoksa bu sık sık da yaşanır. insanların çoğu pratik ya da pratikliği çabucak anlaşılabilen bilgilerden hoşlanıyorlar. hemen herkes geçen haftasonu tanıştığınız genç bir kadınla başınızdan geçenleri ilgiyle dinleyecektir lakin mesela zamanın ne oldugu konusunda konusmak isterseniz fazla dinleyici bulamazsınız. olsa da bulsanız bile onlarda muhtemelen sadece size katılacaklar, sizinle tartışmayacaklardır.

    sözlük bir beyin boşaltma sitesi. eli mahkum bir dinleyici. ne yazarsak yazalım kurallara uydugumuz sürece bizi dinliyor. çok güzel bir kitap okuduğumuzda ya da şahane bir film seyrettiğimizde kafamızın içerisinde dolanan fikirleri bir yerle yazma, canlanan düşünceleri seslendirme ihtiyacı duyarız. burası bunun için biçilmiş kaftandır. üstelik aynı konu üzerinde düşünmüşlerin fikirlerini de öğrenip fikri ufkumuzu genişletme imkanı verir, yeni bilgilerle bildiğimiz konulara farklı açılardan bakma olanağı sağlar. en absürd geyiklerinizi, en enteresan kelime oyunlarınızı sözlükte yazabilirsiniz. bu açıdan bakıldığında başka insanların yazdıklarınızı okunması ve beğenmesi de çok kritik olmaz aslında. düşünceleri seslendirebilmek, onların okunup takdir almasından daha temel bir ihtiyaçtır.
1559 entry daha
hesabın var mı? giriş yap