3 entry daha
  • bursa büyük şehir belediyesince son 3-4 yıldır yürütülmekte olan, tarihi hanlar, hamamlar ve camilerin göz önüne çıkarılması projesince yok edilmiş belki de bursa'nın en iyi fırınıdır(fırınıydı). bu çalışmalar içerisinde abdal fırını, bulunduğu konum olarak yakınındaki yerleri kapattığı için yıkıldıydı. tekrar açılacak dendi. epey bir süre yıkıktı. yerine başka bir bina gibi bir şey yaptılar ve oraya fırın açıldı ama bizim bildiğimiz fırınla alakası yoktu. zaten çalışanlar da bildiğimiz elemanlar değildi. sanırım yakın bir zaman önce tamamen kapandı gitti. tarihi eserleri göz önüne çıkarılım derken bursa bir değerini de kaybetmiş oldu.

    ama hatıraları güzeldi gerçekten. evim yürüyüş mesafesi için çok yakın sayılmasa da, çocukken arkadaşlarla toplanır giderdik. her daim taze simit bulunurdu ama esas olayı tahinli pidesiydi. tahinlinin fırından çıkış saatlerini öğrenmiştik de, bacak kadar veletler sokak çetesi kıvamında tahinli almaya giderdik. o zamanki dayılar artık bizi tanımış, bir iki simit de ikram ederlerdi. paramız tahinliye yetmezse gider simit alırdık.

    kapandı, yazık oldu. etraf fırın dolu tabi, çoğu da güzel ürün yapıyor ama hiç birinin hatırası olmaması yüzünden yeri doldurulamıycak.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap