• yazdığı sayısız esere risale-i nur külliyatından parçalar eklediği iddia dilen bir zat.

    "...13 yaşında '' kürsî-i muhammedî '' ye çıkıp elli sene nefes-i kudsîsi, ve eşi bulunmaz eserleriyle, insanlığı aydınlatmıştır. 1947 senesinin 20 şubat'ında çıkarmağa başladığı '' hakikat yolu '' mecmuasında, daha sonrada 1948'in 22 mart'ında neşrine başladığı '' islâmiyet '' gazatesinde uzun süreler islâm dîninin azametini sergiledi ve yüz küsür eşsiz eser bırakarak hz. muhammed (s.a.v.)'in kaldığı kadar (63)sene bu âlemde kalıp 1322'de istanbul ufkunda doğan bu hakikat güneşi 12 rebiü'l-âhır 1389, (8 temmuz 1968) pazartesi günü arkasında binlerce mahsun gönül bırakıp, yine istanbul ufkunda gurûp etti. türbesi istanbul, silivrikapı kabristanında peygamberimizin mübârek torunu seyyid nizam hazretlerinin cami ve türbesine giden yolun solundadır..."

    küçük çapta da olsa bir cemaati vardır kendisinin. hatta bu adamlar şemseddin yeşil'in said-i nursi ile birlikte yirminci asrın müceddid'i olduğunu söylerler. izmir'de fuar zamanı kurulan kitap standlarına her sene müridleri gelir stand açarlar.
    şemseddin yeşil tarafından yazılmış yüzlerce kitap ve broşürü satmaya çalışırlar. hatta bu adama vaktinde ahmet kabaklı bu adam için "bob style" demiş ve de mahkeme sonucu tazminat ödemiştir. adam müridlerine göre büyük evliyadır.
    (bkz: şeyh uçmaz müritleri uçurur)
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap