60 entry daha
  • birtakim magara adamlariyla ayni yuzyilda, ayni havayi soluyor oldugunuzu gormek caninizi mi sikti?

    duzgun insanlar da var. mesela katolik kilisesinin pozitif bir kuvvet olup olmadigina dair su munazara:

    "ıt's the strange thing about this church: it is obsessed with sex, absolutely obsessed. now they will say, we with our permissive society and our rude jokes are obsessed -- no, we have a healthy attitude: we like it, it's fun, it's jolly. because it's a primary impulse, it can be dangerous and dark and difficult. ıt's a bit like food in that respect, only even more exciting. the only people who are obsessed with food are anorexics and the morbidly obese, and that in erotic terms is the catholic church in a nutshell."

    turkcesi:
    "bu kilisenin garip yani da bu, seksle kafayi bozmuslar, tam olarak bozmuslar. simdi diyecekler ki "bu gevsek ahlak kurallari olan toplulumuz ve acik sacik sakalar yapan bizler asil kafayi bozanlar". hayir, bizim konuya saglikli bir bakisimiz var: seksi seviyoruz, eglenceli. temel bir durtu oldugu icin bazen tehlikeli, karanlik ve zor olabilir. bu bakimdan yemek gibi, ama daha eglencelisi. yemekle kafayi bozan insanlar sadece anoreksi hastalari ve asiri obezlerdir, ve bu da, erotik anlamda, katolik kilisesini ozetliyor."

    ayni bokun soyu. dunyadaki muhafazakarlarin absurd yani da bu, asiriya kactikta birbirlerine benziyorlar, dusman bellediklerinden zerre farklari kalmiyor. cinsellik olsun, hak hukuk olsun, hosgoru olsun, her alanda "asiri obezler" ve o kadar yagin arasinda muslumanini hristiyandan ayirtetmek imkansiz.

    bu arada,
    20 dakikaniz varsa, adamin munazaradaki konusmalarinin tamamini,
    1 saatiniz varsa munazaranin tamamini
    24 saatiniz varsa tum intelligence squared munazaralarini
    3 gununuz varsa stephen fryin tum videolarini (house olmadan onceki hugh laurieyle yaptiklari civik skecler dahil)
    1 haftaniz varsa takim arkadasi christopher hitchensin tum roportajlarini bir izleyin. ozellikle ingilizce pratik icin de iyidir bu adam.

    acayip insanlarin yarattiklari bu abuk gundem vesilesiyle de hayatiniz biraz zenginlesmis olur.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap