2 entry daha
  • amerika ile kastedilen eger abd ise, su bedava olan tek sey degildir.

    bu acidan "kapitalizmin merkezi, insan somurusunun kabesi" sanilan abd, turkiye'den kat kat kat daha insancildir. turkiye ise abd'den kat kat vahsi bir kapitalizmin esiridir.

    istisnalar olmakla beraber, abd'de yasadigim dokuz sene boyunca musterisi olmamama ragmen dalip su istedigim, tuvaletini kullandigim tek bir yere tek cent para vermis degilim, oyle bir talepleri de yok zaten. girip herhangi bir yerden su isteyebilirsiniz, hic agiz filan bukmeden verirler.

    daha uc ornege gecelim. half moon bay'de okyanus kiyisinda kurulmus bir ritz-carlton oteli vardir. oralardaki en guzel plajlardan biri bu otelin onundedir. turkiye kosullarinda boyle bir otelin onundeki plaja girmeniz, musteri olmamaniz durumunda sozkonusu dahi olamaz. oysa ki burada, "public access" hakkiniz sayesinde "plaja gidecegim" diyerek ve ustelik otelin normalde parali olan park yerine "ucretsiz" olarak park ederek plaja gidebilir, tum gunu gecirebilir ve tek cent vermeden evinize donebilirsiniz.

    bu, abd'nin kuvvetli yerel yonetimlerinin ve halkin "tamam sen oraya otel dikeceksin ama musterin olmayanlarin plaja erisimini kisitlayamazsin" demesine imkan saglayan siyasi yapisinin sonucudur. turkiye'de ise ankara'da oturan uc bes bakan, hayatinda gitmemis oldugu illerin, orada yasayan insanlarin iradesinin tersine kararlar alarak hayatlarini zehir edebilmektedir.

    ha evet, abd kapitalist, turkiye'm turkiye'm cennetim.

    konuyla ilgili ornek: http://venturebeat.com/…o-the-beach-he-had-blocked/
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap