• faşistler dtcf dekanını ölümle tehdit etti

    ankara üniversitesi dil ve tarih-coğrafya fakültesi'nde kendilerine dtcf ülkücüleri diyen faşist çeteden 10 kişinin uzaklaştırma cezası alması üzerine faşistler fakülte dekanı prof. dr. rahmi er'e twitter üzerinden ölüm tehditleri savurdu

    aü dtcf'de faşist çete bir yandan üniversitelilere sopa ve satırlarla saldırırken bir yandan da fakülte dekanını ölümle tehdit ediyor. geçtiğimiz dönem üniversitelilere saldıran faşist çeteden 10 kişinin uzaklaştırma cezası alması üzerine twitter üzerinden yorumlar yapılmaya başlandı. orhan bidav isimli şahıs dtcf dekanı rahmi er'i hedef alarak "bizi zorlamayın...d.t.c.f. dekanı :(rahmi er)in sonu: bedrettin cömert benzemesin...!" (twit aynen alınmıştır) şeklinde bir "paylaşımda" bulundu. bu twitlerin atılmasının ardından orhan bidav'ın hesabı ise askıya alındı.

    bedrettin cömert kimdir?

    faşistlerin prof. dr. rahmi er'e "sonun benzemesin" dediği bedrettin cömert hacettepe üniversitesi'nde sanat tarihi bölümü'nde görev yaparken 11 temmuz 1978'de faşistler tarafından katledilen bir öğretim üyesi.

    dtcf'de ne olmuştu?

    faşistlerin üniversitelilerin afişlerini sökmesi üzerine üniversiteliler yaşadıkları saldırıyı püskürtmüş ancak faşistler saldırılarına devam etmişlerdi. küfür ve tehditlerle üniversitelileri tehdit eden faşistler son olarak fakülte öğrencisi olmayan bir grubu okul içerisine sokarak öğrencilerin oturmakta olduğu çardağa satır ve sopalarla saldırmasına olanak sağlamıştı. ardından açılan soruşturmalarla saldırıya uğrayan üniversitelilerin hepsi birer ay uzaklaştırma cezası alırken faşistlerden sadece 10 kişiye uzaklaştırma cezası verildi. üstelik soruşturma metinlerinde hiçbir şekilde faşistlerin ellerindeki satırlardan bahsedilmemişti.

    http://www.kolektifler.net/…nini-olumle-tehdit-etti
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap