• kendisi şu an çukurova üniversitesi'nin doçent unvanlı uluslararası ilişkiler bölüm başkanıdır. lisans eğitimini istanbul üniversitesi'nde tamamlamıştır. manchester üniversitesi'nde yüksek lisans, birmingham üniversitesi'nde ise doktora eğitimi almış. ağırlıklı olarak avrupa birliği üzerine çeşitli akademik çalışmaları mevcut.

    öğrencilerinin gözünden kendisini tanımak içinse, "hoca sözlükte" kendisiyle ilgili yazılan şu yorum hakkında az çok fikir verebilir;

    --- spoiler ---

    öğrenci iletişimi açısından ciddi bir problemi söz konusu. frekans dalgaları, hiç bir varlıkta göremeyeceğiniz kadar değişkendir. kişisel komplekslerinden zaman zaman ogrencileri aşağılayarak otorite kurmaya çalışır, ciddi bir hiyerarşi takıntısı vardır. ab müktesebatını anlatırken mangalda kül bırakmadığı insan hakları konseptlerinin çok uzağında bir eğitim anlayışına sahiptir.

    en büyük şansı, boyunları kıldan ince öğrencilerin henüz kuzu ve tepkisiz olduğu çukurova ui'de hoca olmasıdır. zira ne yurt dışında, ne de türkiye'de başka hiç bir üniversitede komplekslerini tatmin edebilecek bir meydanı bulabilmesi imkansızdır. bu nedenle de yıllardır bölüm başkanlığı koltuğuna mıhlanmış durumdadır.

    ders bazında ise; alanında çok donanımlı bir bilgiye sahip olduğunu söylemek mümkündür. bunu ilgili konulardaki hakimiyetinden anlayabilirsiniz. fakat öğrenciye aktarımı konusunda, plansız ve gelişigüzel yani ders oldukca karışık işlenir. nerede kalmışdık, ya da ne anlatacaktık diye sorarak derse başlar. öğrencilere olan yaklaşımından ötürü, bilgi derya aksa bile ders layıkı ölçüsünde verimli geçtiğini söylemek zordur.

    sınav sorularını bile hazırlamayı unuttuğu çok olmuştur. son dakikada o an aklına ne gelirse iki veya üç cümlelik sorularla sorar. zaten kime hangi notu vereceği çok önceden bellidir. bazı öğrenciler kendini parçalasada dd veya dc'nin üstüne çıkamazken, sürekli aa'yı mesken tutmuş belirli prensesler veya lordlar grubları vardır. zira sınav sonrası bu arkadaşlarla tartıştığınızda, sizin aktarımlarınızın belki yarısını bile kağıdında yazmadığını belirtmelerine rağmen her dönem sizden çok daha yüksek notlar alırlar. zaten sınavlarınız ancak dönem sonlarında, aylar sonra okunur. zira erken okusa bile kendi aranızda birbirlerinizi mr. dd yada ms. aa olarak tanımladığınız için çok fazla da merak edeceğiniz bir sonuç yoktur.

    --- spoiler ---
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap