1 entry daha
  • japon mitolojisinde hortlaklar, cinler ve gulyabanilere karşılık gelen varlıklar. diğer adı mononoke'dire. yokai’ler bir nesne, hayvan ya da kişi biçimine bürünebilirler ve canlanan bir nesne tsukumogami olarak bilinir.

    japonya’da ilhamını yokai'lerden alan zengin bir edebiyat vardır. yokai'ler, no ve kabuki oyunlarının, korku hikayelerinin, mutsuz aşk hikayelerinin, ana karakterleri olarak sıkça görülür. ayrıca güzel sanatlarda da sık sık tasvirleri yapılır. eski çağlarda ortaya atılmış yokai sınıflandırmaları hala modern filmlerin ve çizgi roman dizilerinin ilham kaynağıdır.

    oni, pek zeki sayılamayacak çirkin iblislere verilen genel addır. cehennem kapısında nöbet bekleyen iyi huylu gözcüler oldukları inancı 13. yüzyıla kadar hala yaygındı. ama zamanla kötülüğe yenik düştüklerinden hınzır ve yıkıcı bir kimlik kazandıkları düşünüldüğünden, insanların sakınması gereken varlıklara dönüşmüşlerdir.

    salatalığa düşkün, kan emici yaratıklara kappa denilmektedir. çocuk görünümüne bürünen bu yaratıkların başlarının üst tarafında suyla dolu oluklar vardır. göller ve havuzlarda yaşadıklarına inanılır. bu nedenle bir kappayı hoş tutmak için yaşadığı yere salatalık atmak yaygın bir adettir.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap