8 entry daha
  • ben ilkokuldayken babamla birlikte kafayı taktığımız oyun. trouble ahead'ın kesinlikle en zor bölüm olduğu kanısına varmıştık.

    oyunda düşen taşların*, patlayan disketlerin ve kovalayan makasların* yanı sıra bir de başa bela yerçekimi derdi vardır. yerçekimli ortamlarda sürekli düşme tehlikesi olduğundan ara vermeden yeşil* yiyerek yukarı ve sağa sola gitmek gerekir.

    patlayınca infotrona dönüşen elektronların bitişik karelerinde patlayıcı (ama elektron olmayan) başka bir nesne varsa, ve bunlar da elektronun etkisiyle patlarsa yeni patlama alanları da infotrona dönüşür. buna bereketron denir. özellikle chaos bölümünde uygulaması kolaydır.

    bereketron etkisi olmasa bile 4. bölümün yanı sıra good job ve get those too gibi daha bir çok bölümde fazladan infotron bulunur.

    oyunda her bölümün karelerden oluşuyor olmasından yararlanarak bazı numaralar yapılabilir. bu snik snak kaçırma, elektron kaçırma, taş bekletme, infotron bekletme, turuncu disket bekletme numaraları, bu hareketli nesnelerden bekletilecek ya da kaçırılacak olanın murphy'nin yanındaki kareye giriş yaptığı anda başka bir yöne kaçılarak yapılır. snik snak ve elektronlar sürekli sağ ya da sol duvarı izlediklerinden aynı taktik açık bir alanda uygulanırsa snik snak kilitleme ve elektron kilitleme numaraları da yapılabilir.

    internetin * gelmesiyle uluslararası alana açılarak hollandalı elmer'ın sayfasını bulduk. bu elmer supaplex için program geliştiren, yeni bölümler yazan, etraftan milletin yazdığı bölümleri derleyip 111'lik gruplara sokan bir azimliydi.
    babamla ortak çalışmamız olan turkish delight bölümü bu grupların birincisinde altıncı sıradadır.

    (bkz: speedfix)
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap