7 entry daha
  • daha once bu konuyla ilgili soyle bir tahminde bulunmusum:

    "100.000 yil - bu asamada insanoglu derin uzaya acilacak. kolonilesme baslayacak. devasa uzay gemileri isik hizi veya daha yuksek hizlarda hareket edecek. once gunes sistemi sonra yakin sistemler ve tum galaksiye dogru bir yayilis baslayacak. yari-mekanik yari insan insanoglu butun evreni somurmeye baslayacak. teknolojik gelismeler korkunc boyutlara gelecek. insan irki kendi icinde ve diger uzayli irklarla catismalara baslayacak ve bu catismalarin yogunlugu artacak."

    fakat daha sonra bu konudaki dusuncem degisti ve bilimkurgu filmleri kafami bulandirdigindan aksini dusunmekte zorlandigimi farkettim. durum su ki insanoglu filmlerde gordugumuz gibi teknoloji ilerledikce buyuk uzay gemileri yapip evreni kesfetmeye ve farkli gezegenlere yerlesmeye baslamayacak. icinde bulundugumuz evren son derece duzensiz, karmasik ve tehlikeli. (en basitinden yuzlerce isik yili otede gerceklesebilecek bir gama isini patlamasi dunyayi bir anda tost gibi kizartabilir)

    peki insanoglu ne yapacak? farkli evrenlerin varoldugunu varsayarsak insanoglu yeterince gelistikten sonra bu evrenden ayrilacak ve daha stabil bir evrene gidecektir. (veya kendi evrenini yaratacaktir) o evrende her seyin olasi oldugu bir bilgisayar simulasyonuna kendisini baglayacak (ayni matrix gibi) ve sonsuza kadar bu sekilde yasayacaktir. (tabi insanlarin yeterince ilerledikten sonra maddesel bedenden tamamen ayrilip enerji haline donusmeleri de olasidir)
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap