85 entry daha
  • hoca faktörü çok önemli.

    evet, dan diye girdim konuya kusura bakmayın. hoca vardır, dersinize girer geç der torbanın karşısına sol sağ direk sol kroşe, sol direk sol direk sağ aparkat vs vs yani nasıl anlatsam tek düze bir idman verdirir size. hoca var ellik tutar, aman elime bandaj sarmadım yavas vur parmaklarım kırılmasın der, hoca vardır e hadi sparringe gel hoca dersiniz ya simdi beni terletme der...

    bir de "hoca" vardır, torbanın karsısına gec der, torbaya o da yapısır sizle beraber idmana aktif katılım sağlar, kombinasyon calısmanızda hatalarınızı direk söyler, ısrarla yanlısa devam ederseniz durdurur bir daha söyler, kafanıza sokar kısacası. hadi ellik der, sizin sınırlarınızı zorlar, hadi son tur der o tur en az 5 set daha devam eder... hoop dur bakalım nereye gidiyorsun der?! gec bakalım sparringe hadi sol sag direk hadi geriye kacarken ayaklarına dikkat et hoop dirsekler kapalı hop o hop bu..

    illa pro sporcu olmak zorunda degilsiniz. semi- amator olsanız dahi bu sporu yapmanızı tavsiye ederim. cardio idmanları ile sıkı bir vucuda sahip olabilirsiniz. sokak icinse ideal sporlardan birisidir. cogu kavgada yumruklar ile iş biter, duzgun bir 9 aylık boks idmanı size uzun omurlu bir guvenlik tesisatı saglar kanımca.

    fazla kiloluyum nasıl yapıcam demeyin? fazla kasmadan yavastan baslaya baslaya 3 aya kalmadan ne kadar fark ettigini gorursunuz. şınavlarınızın mekiklerinizin tekrar sayılarının ne kadar da arttıgını fark edersiniz.

    kadınsınız ve hem spor yapayım vucudum sıklaşsın hem de sokakta kendimi savunacak bir spor olsun diyorsanız düzgün bir salon bulun, yazılın. düzgün - temiz ve serserilerin cirit atmadıgı spor salonu cok önemli. eger biraz fazla paranız varsa özel derse yönelin.

    ama unutmayın, hoca varrr "hoca" varrr... iyice araştırın, referans bakın, hiç pişman olmazsınız.

    boks bir, muay thai iki.. bu sanatları yapan her sporcuyu cok sert- psikopat vs vs zannedersiniz, alakası yok. herkes pro degil a dostlar, gidin salonları gezin, her yaştan her kesimden insan var. herkes tv lerdeki - fimlerdeki gibi sert ve pro değil. yetenekli değil. mükemmel yapmak zorunda değilsiniz ama düzenli yaparsanız mükemmele yakın olabilirsiniz.

    deneyin, karadayı kuzey izleyin ama boks da yapın.
287 entry daha
hesabın var mı? giriş yap