6 entry daha
  • bakırköy'de, istanbul caddesi'nde hizmet veren, kastamonu yemekleri sunan bir mekan.

    sunduğu yemekler içinde en lezzetlisi kastamonu usulü döner. istanbulluların pek de alışık olmadığı, kıymasız, has döner. kimilerine çok gelse de yağı kıvamında, güzelce terbiye edilmiş ve kömür ateşinde çevrilmiş. yanında kıyılmış maydanozlu soğan, yayık ayranı ve incecik açılmış ve piştikten sonra dilimlenmiş yumuşacık lavaş ekmekleri..

    simit tiridi adıyla maruf yöresel yemekleri de ilginç. susamsız kastamonu simidi, lokmalara bölünüp et suyuyla tavlanıyor, üzerine sarımsaklı yoğurt, soğansız kavrulup soğutulmuş kıyma konulup biberli kızgın tereyağı ile servis ediliyor. dilerseniz döner de koyuyorlar ki, dönerli versiyonu bence çok daha güzel.

    kastamonu pastırması ve bu pastırmayla yapılan bir çeşit gözleme olan pastırmalı ekmek ve etli ekmek de bulunuyor burada. bunlar da lezzetli ama etli olanı bana daha iyi geldi. çiğ börek içinin, ince bir gözleme içinde pişmiş versiyonu. yanında çeşitli pestillerden yapılmış serinletici bir hoşaf..

    başka yöresel yemekler de var. salon düzeninden patronun kızı sorumlu. bir nevi maitre d'hotel gibi çalışıyor. nazik ve ilgili.

    gitmeye değer bir lokanta. özellikle, istanbul'un en iyi dönerlerinden birini yaptığı için..
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap