1 entry daha
  • esasen bir enstitüdür. zaten cümla alem kodokan institute diye bilir. gerçekten de kurulduğu günden bu güne (1882 olması lazım) tamamen judo üzerine inanılmaz çalışmalar yapmışlardır. eğer ki judonun başlangıcından bu güne bir sürü teknik değişikliği uğramışsa fikir babalığı hep burdan çıkmıştır. fakat günümüz olimpik judosunun kurallarında artık söz sahibi değildir. olimpik kuralların kararlarını alan international judo federation(ijf) zaman zaman tezat fikirler sunsa da, işin kural kısmını çoktan bırakmış sadece araştırmalara yoğunlaşmıştır.

    bina olarak da güzel temiz mekandır hani. kalkıp zevk için burda eğitim görmek isterseniz kapıları size de açıktır. hatta boş yeri varsa geceliği yaklaşık 15-20 dolar arası olan tek kişilik odalarında konaklayabilirsiniz (tek kişilik lüks oda, çift kişilik odalar gibi seçenekleri de mevcut).

    sonuç olarak bir şekilde yolunuz buraya düşerde, içerdeki yaşlı başlı adamları gözünüze kestirip atarlanmayın, zira dayılar bu işin kitabını yazmış adamlar, osutturabilirler.
hesabın var mı? giriş yap