3 entry daha
  • kişiye göre değişen zorlama durum. açıklayayım bak.

    diyecek ki bunu sarfeden zevat.

    1- atm'nin elektiriği var kliması var kirası var
    2- güvenlik problemleri var
    3- yazılımı var
    4- en büyük problem parayı hep orada tutma maliyeti var. devamlı çalışır kılma maliyeti var.

    ben de diyeceğim ki

    1- birkaç bankada hesabım var. teke düşürürüm. o zaman boku yersiniz. tüm atm müşterisi sayısı 3 ya da 4 kat azalır. tabii alacağınız para da.
    2- atm yoksa ben de bankada para tutmam kardeşim. tamam büyük kolaylık ama tutmam.

    bak kredi kartlarına ücret yansıtıyorsunuz. çaaaattt kapadım hepsini. bir tane tuttum.

    yemişim puanlarınızı filan. vermeyin puan. kredi kartını bilnçli kullanırsan para çekmezsen. bütün ödemeyi zamanında yaparsan. faiz ödemezsen şahane şeydir. kullanışlıdır. ne yaptım kapadım.

    kaptırken kaç kere aradınız. ha sayın müdürüm sizin eleman beni kıçı kırık kartımı kapatmayayım diye ne diller döktü. kapat ulan dedim.

    hatta baktı ki yemiyor tehdit dahi etti. taksitle aldığınız her tutarı ilk ekstrede ödersiniz. ne kadarmış. 1061 tl. ilk ödemede zaten 750 tl ödüycem lavuk. kapat al paranı da.

    sayın müdürüm sonra çatır açtır atm kartlarını sizin bir tarafınıza iade ettiğimde telefonda elemanlarını yalvartma. onlar da ekmek parası için senin zorla direttiğin prosedürü uyguyluyorlar. şu kadar kişiyi kartını kapatmaktan vazgeçirirsen işindesin yoksa yürü bakalım diyorlar. onlara da yazık.

    3- sayın müdürüm önceleri artiztik yapıyordunuz sonra baktınız ki maliyetler yüksek ortak nokta çıkardınız. aferin bunu takdir ettik. çok çok sıkışırsam 4 tl ücreti var ödüyorum diğer bankadan çekiyorum. ama sadece bir kere başıma geldi. mecburdum. bunda sorun yok. eh o zaman neden atm kartları için para almadınız.

    4- biraz rekabet edin rekabet. bir arkadaşım dedi ki ben kart ücreti ödemeyeceğim. gitti kart ücretsiz kredi kartı aldı. onu kullanıyor. puanı düşükmüş. hiç takmıyor.

    5- atm kartlarını bol keseden herkese dağıttınız. şimdi geri alırsınız teker teker. zaten ben kredi kartını bağladım hesaba. tek kart kullanıyorum. ondan da para kesersen atm kart sayısı azalır.

    6- atm makineleri çok akıllı aletler. her birinde kamera var. hangi alet ne zaman ne kadar çalışıyor ince ince hesapları var. veri madenciliği yapanalr var. siz işinizi bilirsiniz. tepkinizi de alırsınız.

    ancak bilin ki şimdiye kadar yapmadığınıza göre bir anlamı var biliyoruz.

    bir de bir banka ile ilişikiyi çaaatttt diye kestiğinizce yahu neden keşke yapmasaydınız diye kibarlaşmıyor musunuz?
    sizi sizin silahınızla vurmak gerekecek işte. durum bu.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap