3 entry daha
  • 2000-2001 yılları arasında bilgi yarışmasında pek de başarı elde etmemiş okul.

    ilk turda şehremini lisesinde yapılan yarışmada birinci çıktığı için bir üst tur mu ilçe finali mi artık ne bokumsa ona yükselmişti. final olacağını zannetmiyorum çünkü o turda 4 okul vardı. hepsi üçerli elemeden gelmiş olsa koskaca ilçede 12 ilkokul olduğu manasına gelir ki pek sanmıyorum. gerçi o zaman eminönü ayrıydı ama neyse. ilk turda şehremini lisesinin küçük bir sınıf tadındaki yerde yarışmacılara liseli ablalar tarafından çiçek verilmişti. çocuklardan birinin o çiçeklerden birini hatıra olarak sakladığına bahsine kaba etimi koyarım.

    üst tur ise çapa anadolu öğretmen lisesinin sahnesinde olmuştu. artık ben mi küçüktüm ortam büyük gelmişti yoksa cidden mi büyüktü orasını hatırlamıyorum. her okuldan öğrenciler müdürler falan gelmişti. demek ki bak ilçe finali olabilirmiş. 11 yaşındaki bir velete göre çok da stres yapmamıştım. hatta rakibimiz ilkokuldan bir kız dershaneden tanıdık olduğu için grup olarak bu temsil ediyorsa ohoo koyduk havasına girmiştik. matematik zekası iyi hızlı çözüyor bu çocuk bir dahi kontenjanından giren ben hiç bir sik yapamamış diğer iki arkadaşa hiç bir konuda yardım edememiş göt gibi ortada bırakmıştım . 7 ci soruya kadar gazi ilk öğretim okuluyla başa baş gitmiştik. sonra bir bir tane kaçırıp geriye düştüydük. zaten diğer iki okulun koy götüne. soru dış işleri bakanı kimdir idi. ben dış işleri .... bakan .... oha o ne ak .... derken seçkin adındaki takım arkadaşım devlet bahçeli yazdırmıştı. bugün düşünüyorum da çocuk fena cevap vermemiş ak. gerçi bize vali belediye başkanı isimleri öğretilmişti yarışmadan önce. sonra gazi bir matematik sorusunda kağıdı geç koyunca bizim müdür ayaklanmış ortamda bir gerginlik olmuştu bizden bakıp yazdılar demeye getirmişti. 11 yaşımdaki sikik halimle kalkıp müdürü sakinleştirmeye çalışarak yarışmadaki tek hareketimi yapmış kimse tarafından siklenmemiştim. sonuçta amına kodumu gazisi 15'te 15 yaparak birinci olurken 15'te 13 yaparak elenmiştik. ya da ilçe ikincisi olmuştuk hatırlamıyorum o kadarını.

    düşününce müdürün öğretmenlerin itirazı falan bayağı önemli bir yarışmaymış demek ki. cv'me falan yazsam mı acaba? aradan geçen 12-13 yılda o çocuk hala bir dahi ama çalışmıyor. hayatındaki pik noktası o bilgi yarışmasıdır muhtemelen. hali hazırda işsiz. diğeri boğaziçinde okuyor. seçkin nickli üçüncü çocuk bir fen lisesine gittiydi ama sonrasından bir haberim yok.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap