• kabak kemane'yi yemiş, bitirmiş aşmış ustad, dede. kemane tavrini bozmadan, piyasa'yi kemane'ye sokmus, ya da kemane'yi piyasa'ya sokmus kisi.

    edit: cafer nazlibas, kemanenin husnu senlendiricisi midir bilinmez, ama iyi isler yapanlar, ekol olanlar veyahut ekole sebep olanlar degerlidir. cafer nazlibas commercial midir? kisisel olarak evet, ancak isini iyi yapan adam commercial olmayacakta, yapmayan mi olacak?

    turk muziginde herzaman bir konvansiyonellik, hep bir fundamentalizm vardi, son zamanlarda genclik bunu kiriyor ve bu turkiye'yi dunyada essiz yapiyor. istediginiz analojiyi yapin, dunya uzerindeki bir baska muzik dalinda cafer nazlibasa esdeger (onunla ayni impacti yapmis, muzigi, onun gibi degistirmis, yorumlamis) birbaskasini bulamazsiniz. her ne kadar modern turkiye cumhuriyeti'nde yepyeni bir kultur olusmussa da, genlerimize islemis muzigimiz, dunya muzigini etkilemis muzigimiz, asla yikilmacaktir ve tarih, cafer nazlibas gibileri, en kaliteli sayfalarda, belki toz tutan sayfalarda, ama hep- yazacaktir.
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap