• kısaca e-spor diye nitelendirilen ülkemiz dışında çok önem verilen, online oyunlar üzerine kurulu bir spor dalı. spor dalı diyorum çünkü bunu 2020 olimpiyatlarına taşımak istiyorlarmış, dünyada profesyönel olarak ligleri olan oyunlar inanılmaz popüler, starcraft, league of legends, fifa ve counter-strike bunlardan başlıcaları, en son league of legends dünya şampiyonasını 8 milyon kişi izledi, sayı sanırım ne kadar önemli olduğunu kanıtlar nitelikte.
    ülkemizde gelişmemesinin nedeni de bilindik mevzular, hayat telaşesi derken insanlar odaklanamıyor, paran kesinlikle olması gerek, bir sürü oyuncu tanıyorum iş, güç yüzünden emekli olmuş ki bu insanlar devam ettirseydi başarılı olacakları kesin insanlardı.
    bir diğer nedeni sponsor destekleri, inanılmaz az, şu anda türkiyede sponsor olan bilindik iki firma var, biri kaspersky diğeri de kingston bunlar da türkiyenin en köklü takımları dark passage ve hwa takımlarının sponsorları.
    yurt dışında "gaming house" dedikleri nane mevcut, adamlara ev sağlıyor sponsor destekleri, sabah akşam antrenman, stream yaparak geçiyorlar, stream yapıp para kazanıyorlar ki senin benim 3 5 ayda kazanamayacağımız rakamlar bunlar.
    bizim ülkemizde oyun oynayan insanı aşağılamak, işsiz olarak görmek adet olduğundan gelişmesi de çok zor görünüyor.
169 entry daha
hesabın var mı? giriş yap