2 entry daha
  • 2016'da cumhuriyetçi parti başkan adaylığı için yarışması ciddi bir olasılık, babasının bıraktığı yerden devam edecek gibi görünüyor. ancak farklı olarak, babasına kıyasla genel cumhuriyetçi eğilimlere biraz daha yakın olduğu için yarışta ciddi bir aday olması küçümsenemeyecek bir ihtimal, 2016 olmasa bile sonraki bir seçimde cumhuriyetçi partinin adayı olmasına şaşmamalı.

    cumhuriyetçi partinin adayı olarak paul ryan'a tercih edilesi bir aday olur muhtemelen, ama onu babasına kıyasla cumhuriyetçilerin gözünde daha ılımlı yapan özellikleri, kendisini liberteryen olarak sınıflandırmayı zorlaştırıyor. filibuster konusu takdire şayan elbette, ama mesela park51 konusunda* babasının aksine bildiğin neocon dilini kullanıyor. geçen cumhuriyetçi parti başkanlık ön seçimlerinde mitt romney'e desteğini açıklamışlığı var, hem de daha babası resmi olarak yarıştan çekilmeden. cumhuriyetçi parti tabanına seslenebilmesi için böyle şeyler zorunlu elbette, hele hele başkanlık yarışına girecekse. tabiri caizse bir nevi jean-marie le pen - marine le pen vakasıyla karşı karşıyayız (ron paul'la jean-marie le pen'i aynı cümle içinde kullanmak bile pek caiz değil, farkındayım).

    öte yandan, babasının bazı kötü özelliklerini devralmış. ron paul'un dindar olduğu ve politik duruşunun bundan ciddi şekilde etkilendiği sır değil, hatta kilise ve devletin ayrılmasına karşı olduğuna dair açıklamaları var. bunun doğal sonucu olarak, eşcinsellik konusunda da (ortalama cumhuriyetçiden ileride olsa da) liberteryen duruşun epey uzağında. görünüşe göre rand paul da çok farklı değil, eşcinsel evliliği ya da askerliği o da reddediyor mesela. onun haricinde, dünyanın yaşıyla ilgili gelen bir soruyu cevaplamaktan kaçınmış geçenlerde. ya dünyanın 4.5 milyar yıl yaşında olduğunu söylemekten çekiniyor, ya da daha kötüsü ciddi ciddi dünyanın 6000 yıl yaşında olduğuna inanıyor. gerçi aynı toplantıda hatta kilise ve devletin ayrılığını desteklediğini açıklamış; devletin eğitimden çekilmesini de desteklediği göz önüne alınırsa, kime ne dünyanın yaşıyla ilgili ne düşündüğünden denebilir. yine de, bu kadar açık kanıtları reddedebilecek zihniyette birinin bir başkan olarak mantıklı kararlar alabileceğine inanmakta zorluk çekiyorum. (kentucky'li hıristiyan homeschooling eğitmenlerinin arasındayım, şu güzel ortamı bozmayayım diye söylemeye çekinmediğini varsayıyorum, bunu bile söylemekten çekiniyorsa dediğim gibi o da ayrı bir problem.)
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap