3 entry daha
  • milletin seks kasetlerin izleyip zevke gelmesini ben değil, dizinin ana karakteri olan polat alemdar ifade etmektedir. nitekim, süleyman çakır ile polat alemdar freud'un mekanına çöktüklerinde bütün bu kasetlere el koymuşlardır. işin şantaj boyutunu da unutmayalım tabii ama kimse çekmecesinde sütyen saklayan bir adamı bana savunmasın mümkünse. memati tarafından çok ahenkli bir ses ile "sapık piç" hakaretine maruz kalıp öldürülmüştür. velhasıl hakkaten de sapık piçtir.

    yine dizideki bazı verilerden yola çıkarak, kendisinin serveti ile fuhuş baronu olan sadri canbazoğlu'nun servetini karşılaştırabiliriz.

    1) mehmet karahanlı öldüğünde oğlu efe karahanlı'ya isviçre'deki hesabında 1milyar usd para bırakmıştır.

    2) laz ziya, fırtınalı havayı tahmin edip, işleri damadı olan polat alemdar'a(bir ara meral yılmaz ile zoraki bir nişanları olmuştu.) bıraktığında iplikçi nedim'de 680 milyon usd'si vardı. hatta bu paranın idarisini ve denetimini polat alemdar'a devreden laz ziya ile polat'ın arası çeçenlere polat'ın verdiği 680 milyon usd yüzünden açılmıştı.

    3) fuhuş baronu namı ile bilinen sadri canbazoğlu 1 milyar usd tiko para ile iplikçi'de hesap açtırmak istemiştir.

    her iki tarafın konsey üyelerinin servetleri birbirlerine yakın. gelin diğer cepheyi inceleyelim:

    süleyman çakır sefir olduktan sonra freud fethi gibi küçük adamlarla uğraşmıştır. süleyman çakır'ın elini öpen fariz sarıyayla gibi bildiğiniz çoban tipli, meyve halinde karpuzculara racon kesen kürt bedo gibi kısmen ufak adamlar vardı.

    polat alemdar çakır'ın kumarhanesine 2 milyon usd ile ortak olmuştu dizinin başında. nitekim çakır'ın ölümünden sonra iplikçi'ye giden polat alemdar'dan çakır'ın yaklaşık 20 milyon usd civarında bir serveti olduğunu hatırlıyoruz.

    her şeyden önce, cerrahpaşalı halit'in yeğenine 10.000 usd harçlık verdiği için, halit'i satan demir görkemli vardı bu dizide. fuhuş baronunun milyar dolarla oynadığı bir ortamda freud fethi'nin el öptüğü çakır'ın 20 milyon usd'si var ise freud'un canbazoğlu sadri'den daha zengin olması, daha güçlü olması mümkün değildir.

    işin özü, bunlar dizi karakterleridir. arada bazı mantıksızlıklar görülebilir. velhasıl bu analizlere bakmadan bile sadri canbazoğlu seyirci nezdinde de freud'dan daha güçlüdür. çünkü o bir fuhuş baronudur...
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap