37 entry daha
  • geçen gün enver aysever'in programına konuktu. enver bey her zamanki gibi uzuun uzun sorusunu sordu, özetle kadın olmak, özgür olmak, kendinizi özgür hissediyor musunuz gibi cevabı az çok kestirilebilecek bir soruydu:
    "özgür değiliz. hiç bir zaman da olamayacağız çünkü köle ruhluyuz. biz köleyiz yani bunu biliyoruz. herkes birbirinin kölesi. öyle, yaradılışımız öyle. hep diyorlar ya hayvan gibi diyorlar. keşke hayvanlar gibi olabilsek. hayvanın ne olduğu belli, ne yaptığı belli. gayet de özgürler. kendi içlerinde cins olarak da böyle bir şeyleri var. kuralları var bir şeyleri var...ayrım yok. kedi kedidir, köpek de köpektir biliyorsunuz. insan denilen yaratığın sürekli bence meditasyonlar yapması lazım..sürekli bilgi yüklenmesi lazım, birşeyler okuması lazım..işi çok zor. eğer bırakırsa, çok tehlikeli bir yaratık yani insan..(...)ruhumuzu ve bedenimizi devamlı beslememiz gerekiyor beslemediğin an bence insan çok zavallı bir yaratık. "
    baya pesimist bir bakışı mı var, yine de anlamlı geldi.
    vücut filmini izleyip oyunculuğuna hayran olmuştum. geçen gün şu yukarıdakileri duyduktan sonra ayrıca sevdiğim, süper gözleri ve kıvırcık kirpikleri olan güzel insandır.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap