77 entry daha
  • stadyumda bu önemli günle ilgili basbakan recep tayyip erdogan sunlari söylemis: "ancak şunu bilin ki. mehmetçik, çanakkale destanı’nı, az önce küçük, küçücük mücahitimizin okuduğu o şiirindeki inceliğiyle, oradaki o girift heyecan dolu coşkuyla yazdı. en çok da tüm dünyanın mazlumlarının dualarıyla, o duaların kabul edilmesiyle yazdı. o dönem, saraybosna’nın üsküp’ün, tiran’ın, rabat’ın mihrapları önünde gözyaşları içinde dua edildi. eller semaya açıldı. gözlerden yaş, dillerden dualar döküldü. mehmetçiğin muzaffer olması için allah’a yalvarıldı. en doğuda, batıda insanlar mallarını canlarını en önemlisi de dualarını mehmetçiğimize gönderdiler. çanakkale deniz zaferi bu dua boyutuyla çok önemlidir. üzerinde son derece dikkatle düşünmeyi gerektirir. şu hususu özellikle vurguluyorum. çanakkale zaferi, bir etnik kökenin bir ırkın kavmin zaferi değildir. bu zafer türkiye’nin anadolu ve trakya’nın olduğu kadar dünya üzerindeki tüm kardeş milletlerin, tüm kardeşlerimizin zaferidir. bu büyük zafer karşısında istanbul ne kadar sevindiyse, diyarbakır da o kadar sevinmiştir. bu muhteşem kahramanlık karşısında izmir, beyrut, şam o kadar iftihar etmiştir. burada yazılan destan, van’ın, kars’ın yüreğine nasıl ferahlık verdiyse, en az o kadar hartup, şam, halep’in aynı derecede yüreğine ferahlık vermiştir."

    ya ben bu insani anlayamiyorum. neden herseyi bir dine baglama, islama vurgu yapma hevesi var türkiye'nin basbakaninda? islama yapilan vurgu neden? "eller semaya açıldı. gözlerden yaş, dillerden dualar döküldü. mehmetçiğin muzaffer olması için allah’a yalvarıldı." ya ben bu cümleleri duyunca bir zafer kutlamasinda degil de bir camide hocanin verdigi vaazda gibi hissederdim kendimi. islam icin kazanilmis bir savasi anlatir gibi durmuyor mu sizce de? ama biz türkleri biz yapan sadece islam midir?

    öyle bir duruma geldim ki türkiye'yi yönetenlere baktikca türklügü, tüm topraklari kirmiziya boyayan mehmetcik kanini, atatürk'ün yeniden dirilttigi o güclü ülkeyi göremiyorum. insanlarimiz senelerdir uyuyor eski birlik, beraberlik, dayanisma, kardeslik hicbirsey kalmadi artik. herkes kendi derdinde, kendi cikari pesinde. yüzlerce farkli görüs var ülkede ama yine de türkiye'nin yarisinda fazlasi gidip akp'ye oy veriyor.

    98 sene önce ölen binlerce asker, düsmani ülkeden cikarmayi basarip büyük bir zafer kazandi ama bugün biz bu zaferi bizimle kutlar gibi yapan en büyük düsmani basimiza getirmisiz ve hala daha uyuyoruz!
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap