22 entry daha
  • dün itibariyle geçirdiğimi öğrendiğim lanet hastalık.

    iki hafta önce sağ kulakta ağrı ve çevresinde oluşan şişlik ve yumrular şikayetiyle doktora gittim. muayene sonrası orta kulak iltihabı ve zona teşhisi kondu. bir hafta boyunca yatak döşek yattım. suratımın sağ tarafı resmen iptal oldu. çeşitli yaralar çıktı. çenem, yanağım yara doldu. saçımın içi, kulağımın içi yara doldu. aşırı ıstıraplı bir hafta geçirdim. bir hafta sonraki kontrolümde orta kulak iltihabımın iyileştiği, zonamın iyiye gittiği söylendi. ağrılarım dinmişti, yaralarım tam olmasa da yavaş yavaş kapanıyordu.

    dün sabah uyandığımda suratımda bir gariplik vardı. kahvaltıda yediğim şeylerin tadını alamadım. dilimin sağ tarafı tamamen hissizdi. dilimi ısırdığımda acı duymuyordum. güldüğümde ağzımın yalnızca sol tarafı hareket ediyordu. sağ gözümü tam olarak kapatamıyordum. aynı doktoruma gittim tekrar. yüz felci dedi. kulakta ve suratta zona geçirdiğinde oluşabilen bir şey dedi. ramsay-hunt sendromu isimli bir hastalık dedi. yüz felcin kalıcı da olabilir, geçici de olabilir dedi. sağ kulağının tamamen sağır olma riski var dedi. bir de beyin mr'ı istedi. birazdan onu çektirmeye gideceğim.

    24 yaşında, hiçbir sağlık problemi olmayan, mutlu mesut yaşayan bir adamken, 2 hafta içerisinde kalıcı yüz felci ve sağ kulağın tamamen kaybı riskiyle karşılaştım. beynimde bir hasar olmaması içinse dua ediyorum.

    söyleyeceğim tek şey var. hayatınızda ufak tefek şeylere takılmayın. gerçekten bunu yapın. sağlığınız yerinde olduğu için, neye inanıyorsanız ona şükredin. evet ölümcül bir hastalık değil, belki çok ciddi bir şey de değil. belki 1 ay sonra tekrar eskisi gibi olacağım.

    ama doktorun ağzından belli riskleri duyduğunuzda, 2 gün önce canınızı sıkan ufak tefek şeylere, annenizle babanızla sevgilinizle yaptığınız saçma kavgalara lanet ediyorsunuz. ben bunlara mı sıkmışım canımı diyorsunuz.

    bazı şeylerin kıymetini anlamak için, daha kötü şeyler olmasını beklemeyin.

    ekleme: iyi dilek, tecrübe ve tavsiyelerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. an itibariyle bu hastalığı geçiren arkadaşlarımdan aldığım tavsiyeler: tedavi süresince tuz ve şekerden mümkün olduğunca uzak durmam, bol bol sakız çiğneyip kaslarımı çalıştırmam, çalışmayan bölgelerime masaj yapmam ve moralimi yüksek tutmam gerektiği yönünde. tekrar herkese teşekkürler.
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap