• bir kaç haftadır rüyasından, hayalinden, umudundan vazgeçemediğim. aklımdan çıkmak bilmeyen. çok da maceracı bir ruha sahip değildim aslında. yıllarca kuzey amerika'da yaşamış; yani takvimler boyu alışılmış sokaklardan, yüzlerden, izlerden uzakta kalmış, özlemeyi alışkanlık haline getirmiş olanım. diplomatik olmayı hayatının merkezine koymuş, en büyük özlemi; demli bir çay ve simit ortaklığına adanmış bir dilim zaman olan. büyüdükçe toprağına yaklaşırsın derlerdi hep. ben büyüdükçe yabancılaşanlardanım. yanlış anlama hatun kişi, yağız delikanlı, herkes kadar memleketliyim de, sadece herkes kadar yabancıyım.

    nerelere geldi mevzu. arjantin diyordum ben, arjantin.

    yabancılaştığımdan olsa gerek, gitmek gibi geliyor sabahları çayım. akşama doğru pencere boşluğu gitmek gibi geliyor. hücrelerime işleyen gitmek. gidip de ne yapacaksın be adam, otursana dünyanda. sana biçilen kılıfta yaşlansana güzel kardeşim. yok. gönül gitti çoktan, vücud orada birleşecek.

    çok bir şey de istemiyorum yeminle. biraz taş ev, biraz bahçe, biraz hayat yahu. puro yakıp, viski içip, beyaz tenli esmer kadınların masasına düşmek değil inan ki derdim.

    güzelce de para kazanıyorum oysa, o halde para pul, yeni hayat-yeni fırsatlar da değil gidişin bileti. şair de öyle diyor hem, ''bazen yollar çağırıyor, gitmek gerekiyor, hepsi bu''. arjantin'i karış karış bilmiyorum, iyice ispanyolca konuşsa da lisanım, arjantin'in peru'dan daha belirleyici bir faktörü de yok.

    ama arjantin'e git-mek. il-ti-ca, etmek. tüm görevlerinden is-ti-fa etmek.

    gece yatmadan önce aklıma düşen güzel kadın. siyah saçlı, yeşil otlaklı, açlıktan kavrulmuşlar ile paradan usanmışların ortak havzası. kadındır arjantin, bazen de erkek. erkek oluşu dilindendir. kadın oluşu, erkeğin dilindendir.

    ekmek, buğday, toprak, sigara. bu dörtlü'den en az ikisi olacak yanında. sonra arjantin. kadınım, koskoca bir muamma.

    taş ev, beyaz perde, daktilo. bunlardan da en az üç'ü. üç, sac ayağı. rakamsal yargı ve düşünce tak'ı.

    arjantin, üç, kadın, havza.

    üç,

    vakte kadar.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap