8 entry daha
  • bu ulusun binlerce yillik tarihinde olan diger savaslar gibi fethetmek yada ganimet kazanmak icin degil sadece varolabilmek icin gerceklestirdigi onurlu mucadele.

    oyle ki uc kitaya yayilan milyonlarca kilometre karelik osmanli topragini mantik disi bir sekilde yeniden kazanma istegi bir tarafa konmus ve sadece ulusal devletin kurulacagi misak-i milli sinirlari vatan olarak kabul edilmistir ki, osmanli imparatorlugunun yetistirdigi komutanlar, devlet adamlari ve toplumun ileri gelenleri icin bu cok onemli bir adimdir. bir ulusun varligi ve onuru bu savasla korunmus, onu yeryuzunden silmeye and icmis olan emperyalist guclerin sevr dayatmasi da burusturulup suratlarina carpilmistir. ayrica sadece yunanlilarin degil, ingiliz, fransiz ve italyanlarin planlari da gerek meydanda gerekse masa basinda savasarak bozulmustur.

    ayrica kurtulus savasi sonunda izmirden goc eden bir yunanli bir kadinin kizi 2001 yazinda atina'da evlerinde yemek yerken bana, annesinin anadoluda evini birakmasina ragmen, yunanli politikacilarin televizyonda turkiye aleyhine yaptiklari her konusmada, tum ailesine donup "bu adamlar yalanci, turkler boyle seyler yapmaz" dedigini anlatmasi ve cok yakin arkadasim olan torunu olan sophia'nin turkiyeye ve turklere hayranlik duymasi ise benim icin bu savasin ne kadar onurlu yapildigini gostermesi acisindan tum tarih kitaplarindan daha buyuk bir kanittir.

    (bkz: tarihe kufretmek)
    edit>>(bkz: saymayi yeni ogrendim)
329 entry daha
hesabın var mı? giriş yap