7 entry daha
  • tarihte eğer, kendinizi iyi pazarlamazsanız hakkınız yenir. bu adam da belki iyi bir yönetici / kral değildi ama bunun en büyük müsebbibi aslan yürekli diye nam salmış richard i'dir.

    adam kral ilan edildikten sonra yıllarca ülkeye uğramamış; 3. haçlı seferinden eli boş dönmüş; yokluğunda, ingiltere'yi sadece asker ve dipsiz bir para kuyusu olarak görüp o dönem ülkeyi emanet ettiği kardeşi john'u zor duruma sokmuştur. ingiltere'de ekonomik ve buna bağlı olarak zayıflamış; robin hood efsanesi de bu dönemde doğmuştur. kendisi fransızdır. fransız soyundandır. ama ingiltere'yi yıllarca yönetip ingilizce bilmeyen almanlar olduğunuda bildiğimizden şaşırtmayan bir görüntü.

    neyse richard tam 6 yıl savaştı. selahaddin eyyübi karşısında hiç bir halt yiyemedi. sadece yapılan anlaşma sonucu avrupalılar hac ibadetlerini idrak etmek amacıyla kudüs'ü ziyaret edebileceklerdi. sakallarını karıştırdı richard ve daha ne olacak işte yeter deyip tahta geçtiğinden beri bir kere bile görmediği ülkesine doğru yola çıktı. haçlı seferinden dönerken kendini de kaçırtmasın mı? bi de bunun için john fidye ödemek zorunda kalmasın mı? richard 10 yıllık iktidarında, ilk kez ülkesine gittiğinde yeni bi ordu toplayacağım diye gaza gelmesin mi?

    sonra richard ölür ve kardeşi john'a iflas etmiş bir ülke bırakır.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap