• atsam atamıyorum, satsam satamıyorum. ebem zamanından kalmış olmasına rağmen, üniversite yıllarım boyunca ödevlerimi yaptığım emektar, msn'li yıllardan yadigar. bir köşede hatıraları saklayan diz üstü. bir gün hiç unutmam, heves edip çiçek almıştım kendime, vazoya pencerenin önüne koydum, kırmızı güller. yurt odasına fazla lüks gelmiş olacak...

    üzerinde kaptop'un durduğu çalışma masamda pencerenin yannında. perdeyi açayım derken, sen vazo, devril. tüm sular final sınavı yerine geçecek olan henüz belleğe de atamadığım ödevin olduğu laptop'ın üstüne, saat 11. teslim saati öğleden sonra 2. çıktı alıp, dosyaya koyacaktım bir tek. can hıraş laptop koltuğumun altında, bilgi işlem merkezine koştum, yardım isteyecek kimse yoktu. o olmasa bilgisayar mühendisliği bölümüne gidecektim. bilgi işlem kapalı, öğle arası diye almıyorlar içeri. abim abim güzel abim dedim, bizim hoca laftan anlamaz bir kadın, sen halden anlarsın abim. acıdı herhalde halime. aldı beni üst kata çıktık. öğle yemeğine gitmemiş bir iki kişi varmış. aldı laptop'u evirdi çevirdi. biraz daha geç kalsaydınız kurtaramıyormuşuz, dedi. neredeyse ağlayacak halde, dedim, böyle böyle. şu ödevi kurtarsak yeter. klavyenin sol tarafına dökülmüş su allah'tan, dedi. ödevi kurtatırız, ama bilgisayar gitmiş. çıktısını aldık orda. sağolasın, allah razı olsun sizden, diye diye gittim. gözümde bir bill gates olmuşlardı. hala aklım almaz o laptop'tan o ödev nasıl kurtarılabildi, diye. (bkz: bu da böyle bir anımdır işte)

    o ödevden aa aldım. nesrin hoca, o ödevin hikayesini hiç bir zaman öğrenemedi. ben de bir daha bilgi işlem'e gidip ordakilere teşekkür edemedim tekrar. aradan geçti on yıl. şimdi gitsem de tanımam. buradan okuyorlarsa, selam ederim. laptop'ın hayata dönebilmesi için, uzun tedavilerden geçmesi gerekti. o zaman türkiye'de bulunmayan yedek parçaları, almanya'dan geldi. laptop'un yarı parası masraf çıktı. ama yine de vazgeçmedim ondan. ranzanın üst katından düştü, menteşeleri yerinden oynadı. yine de yok dedim, beta'ya geçmem (pardon o başka bir başlıktı.)

    benim eski dandik laptop, şimdi açsam çalışır mı bilmem. en son şarj olmama problemi vardı. artık kulakları da iyi duymuyor. ben ki anasınıfında yaptığı resimleri bile saklayan insan. onu mu atıcam?
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap