• pkk ile devlet arasındaki görüşmelerde rol alması muhtemel isimler listesinin düzeltilmiş (edit: başlığı değil) adı. zaten artık insan yerine adam denmesine son vermek gerek.

    böyle bir komisyon hakikatten kurulacak gibi duruyor. bu kadar çok akılsızlık varken, "akil insanlar" lafı çekici geliyor, ama böylesi bir sorun bu şekilde elitist bir tavırla biraz zor çözülür. bir arabulucu ya da denetleyici komisyon kurulacaksa, toplumsal kesimleri temsil eden isimlerden oluşmalı, hiç değilse.

    her şeyi geçtim, bu komisyona katılacak insanlar neye güveniyor acaba? bu memlekette akıl olmadığı gibi, hiçbir konuda güvence de yok. günün birinde sırf bu komisyona girdi diye insan hapis yatabilir, vatan haini ilan edilebilir, idam edilebilir, her şey olabilir.

    edite edit: bu entri başlığın sözlükteki hali ile ilgili diye ispiyonlanmış. halbuse bu konu ilk ortaya çıktığında her yerde (e tabi sözlükte de) "akil adamlar" diye anılıyordu. hata sözlükte değil, "erkek egemen sistemde" a dostlar. düzeltilmesi gerekiyordu, düzeltildi de. artık komisyonun adı olması gerektiği gibi; yani en azından adı düzgün. :p
104 entry daha
hesabın var mı? giriş yap