5 entry daha
  • bendim o. bütün resimlerimi annem yapardı zira. bizim aile sanata oldukça yatkındır. babam zaten güzel sanatlar mezunu, annemin de resim konusunda ondan geri kalır yanı yoktur. bana gelince, resim konusunda bu kadar yetenekli ebeveynlerden benim gibi çöp adam bile çizemeyen (abartı yoktur) bir insan evladı çıkmış maalesef. herneyse bir gün bizim öğretmen evde meyve tabağı hazırlayın sonra da ona baka baka resim yapın demişti. e tabi annem hemen işe koyuldu, özene bezene çizdi meyve tabağını. sonuçta ortaya çıkan resim paul cezanne'nın still life tarzı resimlerinden bir parça hallice olmuştu. e napıcaz mecburen götürdük okula. tabi resim olay oldu, öğretmen okulun duvarına falan astırdı bunu. tabi benim içim rahat değil sonuçta annem yapmış, etik değil yani.

    maalesef olay bunla bitmedi. kaymakamlık okullar arası bir resim yarışması düzenlemişmiş, öğretmen de benim resmi göndermez mi yarışmaya!!! sonra yarışma sonuçları geldi, istanbul çapında 2. olmuşum. içim şiştikçe şişiyo!!! bitmedi çile. ilkokulda çocukları bilirsiniz herkes birbirine düşmandır, hemen öğretmene ispiyonlarlar falan. bi kaç kişi geldi "kesin sen çizmedin bu resmi" diye. bi de onlarla uğraşıyoruz!!! tabi işkence bunla da bitmedi. milliyet gazetesi okula kazananları haber yapmaya geldi. elimizde resimlerimizle fotoğrafımızı çektiler, bi de gazeteye çıktık. o gün çektiğim çileyi bi ben bilirim dostlar. çocuk aklı tabi, ya şimdi bana gene aynı resmi çizdirirlerse napıcam diye kara kara düşünüyorum. allahtan öyle birşey olmadı.

    şimdi bu travmatik olay üstüne akıllandığımı düşünebilirsiniz tabi ama yooooo, liseye kadar tüm resimlerimi gene annem yaptı. resim dersim karnemde hep 5'se o da anacağım sayesindedir yani :ppp
727 entry daha
hesabın var mı? giriş yap