208 entry daha
  • acaba kendi versiyonumu yazsam mı yazmasam mı diye düşünüyorum şimdi. bi geldim başlığa olaylar olaylar... biri diyor labne değil mascarpone olacak, biri diyor pasta kekiyle olmaz illa kedi dili olacak. herkes kendi damak zevkine göre yapsa olmaz mı acaba? konsolosluktan ekip gelip kontrol ediyor da, orijinal italyan tiramisusu değilse içeri mi atıyorlar anlamadım ki.

    bugüne kadar yediğim tiramisuların hiçbiri birbirine benzemiyordu zaten, herkes kafasına göre takılmış. ben de şimdi kendi kullandığım malzemelerle kendi tarifimi yazacağım, "tiramisu bu değil!" diye üstüme gelmeyin sonra:

    2,5 su bardağı süt, 1 su bardağından biraz fazla şeker*, 2 yumurta, 2 yemek kaşığı un ve bir paket vanilyayı tencereye koyup daha ocağı yakmadan şöyle bir karıştıyoruz, böylece topaklandı bilmem ne oldu derdi olmuyor. sonra kaynayıp yoğunlaşana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dk. daha fokurdatıp ocağı kapatıyoruz. son olarak hazırladığımız kremaya bir paket labne peynirimizi de ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz ve krema olayını bitirmiş oluyoruz. ardından kulaklamızı da kapatıp, vay efendim bunun içinde şu da olmalıydı, ona o kadar bilmem ne koyulur mu diyenlerle didişmiyoruz zira bu bizim damak zevkimiz.

    kedi dilini de severim ama, ben pasta formunda yemeyi daha çok sevdiğimden kakaolu pasta keki kullanıyorum. kekin iki tarafını da bir su bardağına yakın ılık suya kattığımız nescafeyle ıslatıyoruz, arasını ve üzerini kremamızla kapladıktan sonra üzerine bir elek vasıtasıyla*kakao serpiyoruz.

    [not: eğer o an evde varsa, dayanamıyorum ve damla çikolata serpiştiriyorum arasına. acayip lezzetli bir şey oluyor.]

    üstüne döktüğünüz krema jilet gibi olsun her yere tamamen eşit oranda yayılsın diye benim gibi 40 saat psikopat psikopat uğraşmayın. kakaoyu serpince üzeri tamamen kapanıyor mis gibi bir görüntü oluyor zaten. (başak burcuysanız söyleyecek bir şey yok tabii geçmiş olsun)

    bu tatlıyı yapmanın en eğlenceli tarafı da o en son kakao serpme faslı zaten. tatlının üzerini püskürtme fırçayla kaplıyormuşsun gibi böyle yavaş yavaş krema görünmez oluyor falan, çok tatlı...

    evet arkadaşlar, paint terk tiramisumuzun tarifi böyleydi. şimdi müsadenizle gidip yapımı taş çatlasın yarım saatte biten bu tarifi bu kadar uzun anlatmayı nasıl başardığımı düşünmek istiyorum biraz.
224 entry daha
hesabın var mı? giriş yap