5 entry daha
  • akp hükümetinin ve onun temsil ettiği anlayışın zayıflamasıyla mümkündür.

    bu hükümet döneminde üniversite mezunu ve sayıca fazla devlet memurlarının hepsiyle güzelce uğraşıldı, uğraşılıyor; bunlar da öğretmenler, doktorlar ve askerler oluyor. yıllardır yapılan uygulamalara bakın: şikayet hatlarının reklamı yapılıyor 'bunları hemencecik şikayet edin' diye, özlük hakları umarsızca çiğneniyor, özellikle bu iş kollarında sendikal çalışmalar engelleniyor, atamalar ve yer değiştirmelerde çalışanın aleyhine bir sürü yönetmelik, genelge vb. mevzuat maddesi değiştiriliyor.

    çünkü bu hükümet ve bu anlayışın temel hedeflerinden birisi ve belki de en önemlisi, cumhuriyetten ve onu taşıyan eğitimli insanlardan intikam almak üzerine kurulu. bu taşıyıcılık işini en fazla yapan da subaylar olduğu için en fazla onlarla uğraşılıyor. ikinci olarak öğretmenlerle uğraşılıyor, çünkü akp iktidara geldiğinde en büyük sol sendikal güç eğitimcilerdeydi. daha sonra da inanılmaz stresli bir çalışma ortamı olan tıp çalışanlarıyla...

    'doktorlar da bunu hakediyor' diyenler; yazık... şiddete uğrayan bir insanı 'kaşındı o da' düşüncesiyle mi yargılayacaksınız? ne yaptı bu adamlar? gelen turistlere tecavüz edip öldürdü mü, otelde insan mı yaktı, gelen hastaları mı dövdü? bari susun da, sıra size susarak gelsin.

    çalıştığım ilde, bursa'da bir öğretmen arkadaş bir veli tarafından, mesai saatleri içinde sınıfından çıkarılıp dövüldü. gerekçe de çocuğunun düşük notu. sonuç ne mi? öğretmen arkadaşın tayini 'kendini korumasına yardımcı olmak için' samsun'a çıkarıldı.

    son on yılda bu mesleklere duyulan saygının ne kadar azaldığına bir bakın. cehalet, eğitimi ezmeye çalışıyor, onun üzerine çıkmaya çalışıyor. bunu da düşünceyle, üretimle, konuşarak, sanatla yapamayınca bildiğin dayakla yapmaya çalışıyor.
434 entry daha
hesabın var mı? giriş yap