• bu sabah 03.00 sularinda icimdeki manyagi, deliyi, sirreti, panteri cikaran talep. ki genellikle sessiz biriyimdir, kavgayi asla tercih etmem. soguk savas iyidir.

    cocugu hasta bir anneye yanlis yapmayacaksin arkadas.

    dun aksam 22.00'de oglumun atesli oldugunu farkettim: 38 derece. sabah 02.45'e kadar bildigim tum yontemlerle atesi dusurmeye calistik. 38'in altina hic inmedigi gibi 02.45'de 39.7'yi gorduk. ki elimde bir civali termometre ve iki adet bu termometreye gore dogrulugunu teyid ettigim termometre. koltuk altindan digital ve alindan kizilotesi. bu ikisini bulana kadar da envai cesit marka ve model denedim. velhasili ates benim gucumun sinirlarini asinca evimizin yanindaki ozel hastaneye gittik. biliyordum ki novalgine igne bizim dusuremedigimiz atesi dusurecekti.

    hastane gisesinde gorevli muayene girisi acip fark ucreti istedi benden. nevrim donmeye yakin dr cocugu getirin dedi. acil servis hekimi kulaktan digital bir termometreyle atesi 37.4 olctu. cocugun atesten kizaran yuzu, titremesi bir anlam ifade etmedigi icin termometre karmasasini efendice anlattim kendisine. onemsemedi. islemi tamamlayin igne yaptiralim dedi. islemin tamamlanamayacagini anlattim. ciktim gorevliyle konustum. muayene sayilirmis, durum acil degilmis, yesil alan kapsamindaymis. durumun acil olup olmadigina dr karar verir dedi. dr ise 37.5'un yuksek ama 37.4'un yuksek olmayan ates oldugunu soyledi. sahi madem yuksek ates yoktu novalginle neyi dusurecekti? benim termometre 38.6 diyordu yanimda getirmistim. fark ucretini vermezsem o gorevlinin maasindan kesilecegini, kendi cebine girmeyecegini falan soylerken ben delirmisim, kudurmusum.

    hadi bana 'fark ucretini odemedigi icin tedavisini yapmadik' diye bir yazi verin. dedim. oyle bir yazi veremeyiz dedi. hoykurdum. sinirlenmeyin hanimefendi dedi. aksamin onundan beri ates dusurmeye calisiyordum ve sabahin o kor vaktinde bana durumun muayene kapsaminda olacagi anlatiliyordu ve ben sinirlenmemeliydim.

    fark ucretini (10 tl) veremeyecek durumda degildim ama olabilirdim de. hastaneyi ikisinin basina yikacagimi dahi soyledim. icimdeki her kotu hayat bulmustu. cok sukur imkanim vardi, atladik arabaya baska ozel hastaneye gittik. kulakici termometresi 36.4 olctu. ama acil servis dr.u ben aciklamaya baslarken termometreye gerek olmadigini cocugun halinden de dokununca da atesin yuksek oldugunun belli oldugunu soyledi. 05.00'de eve geldik.

    ates hala 38.0. hele sunu bir atlatalim, bimer'le sivayacagim kollari. sinirlenmeyecek-misim!

    edit: herseyden once belirtmeliyim ki, gorevli memur dr u uyandirmadan dr gelmeden basladi fark ucreti muhabbeti. hani dr karar veriyordu. dr daha gormeden zaten muayene girisi yapmisti. rakamin bir-on-yuz olmasi hicbir seyi degistirmez. burada mevzu 1in yanindaki 0 sayisi degil, kiytirik bir ozel hastanenin yaklasimi.

    hastaneye gitmek hele ki acile benim icin son secenektir cunku yasadigim sehirde 3uz ogullarimin ikisini birakacak kimsem yok hele ki sabahin ucunde. hastane konya anit hastanesidir. alenen ifsa etmek icin yaziyorum. diger acile gitmek istememe sebeplerim bende kalsin.

    cocugun atesi 37.5 olsa ben yatip kalkip sukredecegim. kesinlikle degildi. termometreye ihtiyac duymadan +-0.2 yanilma payiyla ben hissediyorum atesi ki alet dr un gozu onunde 38.6 olcuyordu. bana 37.4'un normal, 37.5'un yuksek oldugunu anlatmasin kimse. gerizekali muamelesi yapmasin. hastane bombostu kimsenin hakkini gaspetmedim yemin ederim. birkac ay once yuksek atesle gittigimizde baska bir hastaneye, biraz ates var siz lutfen onlarla ilgilenin diyebilmistim de. sira bende demedim. kibirle bencillikle ilgisi yok bunun.

    dr lar cok bozulmus belli de ayiramiyorlar mi ilac yazdirmaya geleni? ben dunku dr.a serefsiz dr sahsiyetsiz dr demedim mesela. sahsiyetsiz adam dedim. dr.lar hep boyledir kanisina kapilmadim. oyle olduklarini dusunmuyorum da.

    yanaklari kizarmis, titreyen, oksuren, bitkin alti yasindaki bir cocukla bir anneyi sabahin ucunde hastanede goren kim/kac kisi muayeneye cikip geldigimi soyleyebilir?

    edit2: o hastaneleri secmemdeki tek parametre evime olan mesafesiydi. on lira vermeyeceksin madem git devlet hastanesine ne demek ya? degil on, bir lira vermezdim.

    edit3: 37.4 tu madem ates novalgine'i zevkine mi yapacaklardi. 37.4e parasetamol bile vermem ben. saglikci degilim. ama egitimsiz de degilim. 37.4 ates yesil alan. fark ucreti ode novalgine yapalim he mi?
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap