198 entry daha
  • hatırlıyorum, evet temizlikçi kadın diye bir tabir hatırlıyorum. 90'lı yıllar, çocuğuz.. ailemizin bir ferdi gibiydi temizlikçi kadın. yakın şehirde oturan akraba gibiydi, ayda bir falan gelirdi. bir ismi vardı. aynı temizlikçi kadını çağıranların arasında ismiyle hitap edilir, aynı temizlikçi kadını çağırmayanlara önce "temizlikçi kadın" tabiri serdedilir ve daha sonra ismi zikredilirdi.

    bazısı ezikliğini kompleks haline getirip burnu büyük davranırdı, bazısı baştan savma iş yapardı, bazısı olanı olduğu gibi görüp olması gerektiği gibi davranırdı. işte bu sonuncusu görmesi gerektiği gibi muamele görürdü.

    eve çağrılırdı köşe bucak temizlik yapsın diye. ben annemi temizlikçi kadın geldiğinde otururken hiç görmedim. o da temizlik yapardı. meşakkatsiz de olsa, ufak işler de olsa; temizlikçi kadın mahcup olmasın, ezilip büzülmesin diye o da temizlikçi kadınla beraber temizlik yapardı. aynı sofrada oturulup aynı yemekten yenilirdi. temizlikçi kadının oğlu ameliyat ettirilir, gözlerini kaybetmekten kurtarılırdı; yıllar sonra temizlikçi kadından öğrenilirdi bu olay. anne baba söylemezdi çocuklarına böyle bir şeyi, çünkü çocuk o kadına karşı böbürlenmemeliydi, o çocuğa karşı şımarıklık yapılmamalıydı.

    bilmiyorum şimdi nicedir temizlikçi kadınların halleri.

    her meslek ve hizmet erbabı gibi allah yardımcıları olsun.
137 entry daha
hesabın var mı? giriş yap