3651 entry daha
  • nereden bakılırsa bakılsın futbol bir endüstridir. bu endüstrinin de dengeleri ve oyuncuları vardır. jose mourinho gibi bir endustri emekçisi otoparkta hakem bekleyerek oyununu oynuyorsa ve jose bu endüstrinin önde gelen oyuncularından ise anlaşılması gereken şey şudur; burada davranış tarzına göre değilebilen dengeler vardır, dinamiktir ve belirgin prensipler yada doğrular burada geçerli olmayabilir.

    futbolu ilginç kılan şey, benim açımdan, kaosu her boyutta yenilenebilir şekilde sunmasıdır. kurallar, olaylar, oyuncular ve medya ne kadar sofistikeleşirse sofistikeleşsin, bu endüstri kendi içinde evrimleşme becerisini devam ettirebiliyor. bu açıdan genel geçerli değerler sistemi futbol için geçerli değil; ortalama insan doğası ile bu kadar bağdaşan bir spor endüstrisi de olmadığından hala bu kadar popülerdir.

    fatih terim, her ne kadar birey olarak benim için özel bir önem arzetmese de, bu yapı içinde türkiye'nin en önemli karakterlerindendir. bu gece gerçekleşen olaylar sonrası işin içindeki tüm paydaşlar bir şekilde bu durumdan bir algı çıkartmış ve bu durum bu endüstrinin türkiye'deki tezahürü ile ilgili bir devinim yaratmıştır. bazı hakemler ve/veya bazı oyuncular bu geceden sonra fatih terim'in davranışları sonrasında kendi davranışlarını değiştirecektir, bu endüstriyi bu kadar dinamik ve ilginç kılan budur.

    jose mourinho hakemi tehdit eder, fatih terim sahadan kovulur, insanların fikri olur, hakemlerin ve onları yönetenlerin fikri oluşur, oyuncuların fikri olur ve oyun biraz olsun değişir. olay budur.

    not: takım tutmuyorum.
35816 entry daha
hesabın var mı? giriş yap