2 entry daha
  • zekice tasarlanmış bir hız kontrol sistemi. 2 veya daha fazla yere kamera konuyor, ortalama hız belirlenen limitten fazla olursa ceza kesiliyor. e5 te de vardır. incirli-bahçelievler arasında aktif olarak çalışanının yanında diğer yerlerde de hazırlıklar tamamlanmak üzere ve yakın zamanda ceza kesilmeye başlanacak.

    bu konu hakkında söyleyeceğim birkaç şey var. lütfen dediklerime güvenin. bilmiyorsunuz, öğrenin ve uygulayın;

    ** hiz limitini kafamıza göre beğenip beğenmemek çok geri kafalılık va saçma. trafikte araba kullanmayı bilmediğimizin en önemli göstergesi. üstelik bu söylemleri bir tek türkler'de gördüm. hollanda'da 5 şeritli olan yol var. limit 100. herkes 100 ile gidiyor. en sol 3 şerit hep boş. "100 bu yola çok az" lafını hiç duymadım. o zaman araban 200 yapıyor neden hep 200 ile gitmiyorsun? bu sorunun cevabı, işte uygulamanın genelinin cevabı. ekonomik, optimum bir hız sınırı var. o uygulanıyor. neden 90 neden 100 değil. niye 30 değil. keyfi birşey değil bu. 70 se 70 aga. uyacaksın hacı.

    **önemle bilinmesi gereken çok önemli madde de; bu uygulamanın amacı bireysel olarak hızlı giderek, kaza yapan, apaçi arkadaşlarımızın trafiği 5 kilometre kuyruk yapmasının önüne geçmek. herkesi 70 ile götürebilmek. şeritler arası hız farkını ortadan kaldırıp, modası geçmiş makas kavramını yokedip, gereksiz şerit değişimi ve bunun arkadakileri yavaşlatmasının önüne geçmek. aklınızda daima bunlar bulunsun. beylikdüzü ile mecidiyeköy arasını hep 70 ile gitmek istemez misin? ben hep 50 olsa da razıyım. zaten e5 te 70 i lokal noktalarda kısa süreliğine yapıyoruz. 70 i kim kaybetmiş te biz bulacağız? anlık bir 110-120 ye çıkabilme isteğinin dışa vurumları bunlar.

    **arkadaşlar, trafik kültürümüz oturmadığı için radar olan yolda gitmesini de bilmiyorsunuz. arabayı getirirsin üst limite -ki e5 te 77- öylece gidersin. bizim yeşil dalga bile kullanamayan insanımız, radar lafını duyduğunda bu sefer de 50 ile gidiyor. olum limit 70. yüzde 10 da toleransın var 77 ile gidebilirsin. üstelik araba göstergeleri daima radarlardan daha fazla gösterir. sen yine de al 75 e öyle güzel güzel git. adam abartmıyorum 40 ile 50 ile gidiyor sınır 70 ise. gazlasana diye selektör yapıyorum, bu sefer de "hız sınırına uymak mümkün değil. ben uysam da millet bu sefer arkamdan sellektör yapıyor" serzenişleri oluyor. olum burada 77 ile gidecen. niye sinir ediyosun insanı.

    velhasılı benim de yağmurlu havada 90-100 ile giderken, kontrolü kaybetip, içinde karının ve çocuğunun bulunduğu arabaya çarpıp, birinin ölümüne diğerinin ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum bırakmamı istemezsin değil mi? veya eşin de bu trafikte araba kullanıyor. manyağın biri karşı şeritten gelip kafa kafaya eşinin arabasına vurup onu öldürse? hah işte ben de senin gelip bana vurmanı istemiyorum. onun için hacı hepimiz 70 ile gideceğiz. kaza yapmayacağız. 70 ile giderken ölümlü kaza yok mu? var. ama az. sen de biliyorsun bunu. neden 90 değil, e5 te 70 ile mi gidilir, şanzımanıma zararlı, motorum zarar görüyor... yemişim motorunu da vitesini de. 70 ise 70.
    bitti.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap