9 entry daha
  • çok zeki, okuyan, öğrenen birisi olduğu açık, vicdanlıdır da eminim, ama cemaat ve lider müntesibi olmak bununla çelişiyor herhalde zaman zaman. yani fikredip onu mu zikredeceksin yoksa hocamız ne konuda hassas ise kırmızı çizgi o mu olacak, ona göre mi çalıp oynayacağız?

    http://www.salom.com.tr/newsdetails.asp?id=86360

    dünyadan şiilik şimdi bir anda yok olsa hiçbir şey hissettmem, ne sevinirim ne üzülürüm, (muhtemelen biraz sevinirim gereksiz bölünmenin bir yarısı gitti ve iran'a daha laik bir demokrasi gelir diye). ancak kerim balcı, iran'ın ve ortadoğu'daki şii nüfusun yoğun olduğu bölgelerde etkilerinin artmasını, (kurulması olasıymış) bir şii ittifakını israil'le türkiye için ortak tehdit olarak görüyor, işbirliği öneriyor, ama bölgedeki sünni azınlık iktidarlarının hanedanların oluşturduğu sünni ittifakının komple amerikan üssü olmasını da vakıa olarak görüyor, sıkıntı yok ona göre (suudi arabistan, kuveyt, bahreyn, katar vs. vs.).

    ya da müslüman ülkelerin uluslararası siyasette özgürleşmesi için benim kafamın basmadığı derecede uzun vadeli bir gibi bir vizyonu temsil ediyor. mesela sünni ittifakı olarak amerikan dominasyonuna 70 yıl daha itaat ediyor gibi yapıp, israille de ittifak edeceğiz sonra tam zamanı gelince adaleti ve bağımsızlığı güm diye tesis edeceğiz gibi bir şey ama ben tahayyül edemiyorum.

    başlığı ve eleştirilerin büyük bir kısmını zorlama bulmakla beraber şalom röportajı hakkında bir yorum:

    http://www.haber10.com/haber/360858

    edit: link ölmüş türkiye intnernetinde 2 yıl maksimum her şeyin ömrü zaten: web archive linki:
    zaman yazarı mı? israil lobicisi mi?
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap