20 entry daha
  • türkiye'nin hiç geçmeyecek özlemi.

    galiba böylesine şirin, zeki ve sevimli bir varlığın ülkece bizi sevmesi - kaldı ki bizi mi seviyordu istavritleri mi tartışılır - duygularımızı okşamıştı sanırım. yok lan bence gerçekten bizi seviyordu. türkiye'ye gelmeden önce karadeniz kıyılarından geze geze gelirken, romanya veya bulgaristan'a uğramış ve oradakiler tarafından tokatlanmış gibi sevgiye aç bir havası vardı.

    babamızın eve kısa bir süreliğine getirdiği - ancak biz çocukların tabii ki işin sonunu bilmediğimiz, bilmek istemediğimiz - tatlı şirin küçük köpek gibi olmamalıydı kaderi onun. hani birgün babanız eve ansızın elinde krem rengi şirin bir köpekle gelir. dünyalar sizin olur. herşeyiniz olur o küçük köpek. sonra da birgün uyandığınızda yoktur, sahibine ya da sizden daha iyi bakılacağı bir yere gitmiştir, gözünüz dolar, avuçlarınız sızlar ya. öyle olmamalıydı ayrılığımız bizim.

    bizde bıraktığı tadı başka hiç bir balina bırakamadı. bırakamayacak da. olur da bu satırları okuyorsan balina aydın, sana bu milletin haykırmak istediği bir tek cümle var:

    (bkz: kop gel günahlarından)
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap