73 entry daha
  • starbucks virali videoyu izlerken
    --- spoiler ---

    başroldeki kızın kahve istiyorum kahve istiyorum! diye haykırmaya başlamasıyla
    --- spoiler ---

    çok acayip bir flashback yaşadım. günlerden yıllar önce, mekan istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi.
    laleli kapısında bir kız bağırıyor, haykırıyor, kendini paralıyor. yanlış hatırlamıyorsam "burası benim okulum, kimlik göstermek zorunda değilim, açın üniversitelerin kapılarını!" mücadelesinde, tek başına! aynı arel'li kız gibi, tek tabanca çıkmış mücadeleye.
    biz n'oluyo orda ya diye kapıyı gören bir noktaya ulaşana kadar olan olmuş, bir bakıyoruz kızın yüzü kandan görülmüyor.
    kapıdaki güvenlik görevlileri kızın ağzını yüzünü dağıtmış. duvarın üstüne tırmanmış kız kendini kurtarmak için, ağlıyor.
    birkaç saniye içinde önce rap rap rap sesleri geliyor, ardından bir otobüs dolusu polis. bir otobüs dolusu! zaten sırf bizim fakülteye tahsis edilmiş bir otobüs dolusu polis vardı, binanın sol tarafında, kütüphaneyle fakülte binası arasında konuşlanmıştı.
    hemen müdehale ettiler, aldılar kızı.

    işte arel üniversitesi'nin kapıdan koşarak gelen kahve ilkyardım ekibini görünce de o polisler canlandı gözümde. sahne aynı, onlarca ayak uygun adım koşuyorlar bir tanecik kıza doğru. tek fark bizim polislerin elinde coplar vardı, arel'de boş starbucks bardakları.

    ulan, medeniyet diye birşey varmış. savaşma kahve iç demiş atalarımız. hem de starbucks'dan iç. yüreğin huzur dolsun, barış dolsun.

    tanım: medeniyetin, demokrasinin, hümanizmin can damarı üniversite.
109 entry daha
hesabın var mı? giriş yap