3 entry daha
  • 2 mayıs'ta digiturk sundance channel'da başlayacak olan 6 bölümlük dizi. iyi bir başrol oyuncusu seçilebilseymiş efsane bir dizi olarak tarihe geçebilecek potansiyeli varmış, ama böyle de güzel olmuş. "top of the lake" sanat dizisi olacağım derken hikayenin ucunu kaçırırken "rectify" güzel planları, güzel müziği ve yerinde oyunculuklarıyla çok daha içe ve dişe dokunur bir seyirlik. çok basit bir hikayeden birçok derinlik çıkartmaya müsait bir yapısı var. daniel holden tecavüz ve cinayetten idama mahkum edilmiş biridir. ancak idamının infazı temyizlerle defalarca ertelenmiş, en sonunda da maktulün cesedinden çıkan sperm daniel ile eşleşmeyince serbest bırakılmıştır. yaklaşık 20 yılını küçücük bir kutuda geçirip adeta robotlaşan bir adamın klasik kalabalık amerikan ailesine ve küçük kasabasına yeniden alışma çabası gerçekten görülmeye değer.

    aden young karakteri özümsemeye çalışmışsa da donukluğuyla acıma değil seyirciyi kendinden uzaklaştırmaya yarıyor. çok incelikli bir rol, çok incelikli bir oyuncuya gitmeliymiş.

    dizinin bir diğer artısı da sadece ana karakterin değil diğer yan karakterlerin ve özgürlüğüne kavuşan ama özgürlüğün ne olduğunu unutmuş bir adamın etrafında var olma hikayelerinin de ilgi çekici olması. daniel'ın gerçekten masum olduğuna inanmanın şimdilik bize bırakılmış olmasından başlayarak aslında biz de yıllar sonra geri dönen "şüpheli" ve "insanlıktan çıkmış" adama alışmaya, onunla birlikte hayatımıza devam edebilmeye davet ediliyor. o ailenin yaşadığı zorluklar ve akıllarından geçen düşünceler dizinin gerçekçi atmosferi içinde birer birer zihnimizde canlanabiliyor. birçok paralelde ilerliyor kafamız. daniel'in eve dönmesinin altından kalkabilecek miyiz? daniel gerçekten masum mu? 20 yıl hapiste yattıktan sonra bu sorunun cevabı hala ne kadar önemli?

    son not: abigail spencer'a dikkat, çok şahane oyuncu!
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap