9 entry daha
  • 1- öncelikle, ''iyi'' entry'leri öne çıkarmıyor sanırım. daha çok, dikkat çeken ve aldığı oyların çoğunluğu olumlu olan entry'leri yukarı taşıyor. bunun sonucu olarak en altta kalan entry'ler de en çok olumsuz oy alan entry'ler oluyor. yani 4 entry düşünelim, birisi 100+ 20-, birisi 70+ 0-, diğer ikisi de 20+ 100- ve 0+ 0- olsun.

    sıralama:

    100+ 20-
    70+ 0-
    20+ 100-
    0+ 0-

    şeklinde oluyor (dediğim gibi, yanlış anlamış olabilirim). gerçekten böyleyse de bariz bir mantık hatası var. çoğulcu bir sıralamadansa çoğunlukçu bir sıralama oluyor. yani çok fazla eksi alan bir adam birilerini tatmin ettiyse en altta olmuyor. buna bir örnek dizi spoilerları. allahına kadar eksilenen entryler yine de en altta görünmüyor ama dikkat çekmeyecek entryler oluyor en altta. bana oldukça mantıksız geldi.

    2- tepede neyin olacağı tartışılır, mesela benzer bir site reddit.com threadlerde yorumları çeşitli sıralamalarla görüntülemeyi mümkün kılmış, best-top-controversial-new vesaire şeklinde. top şükela modunun gösterdiği sıralama oluyor ama best'in daha mantıklı olduğunu düşünüyorum ben. yani daha az oylanmış veya daha az artı oy almış ama aynı zamanda daha az eksilenmiş. zira uzun yazıların oylanması, artı oy alması daha zor ama daha kısa yazıların oylanması tam aksine. şükela modunda entrylerin sıralanış şekli de kısa yazılara büyük avantaj sağlıyormuş gibi görünüyor.

    3- şükela modu, çok entrysi olan başlıkları çabukça dolaşmak ve normalde 10 dakikada o başlıktan alınacak zevki katlamak için çok başarılı bir yol. örneğin yaran diyaloglar veya yapılmış en aptalca dalgınlıkta ilk 50, 100 entry'i okumak eğlenceliydi. normalde ise çok fazla içerik, genellikle düşük kaliteli veya sıradan entry'lere maruz kalabiliyorsunuz. öte yandan yazarların şükela butonunu fazla kullanması eski başlıklarda yeni entrylerin işini zorlaştıracaktır.

    sonuç olarak, başlıkların nasıl görüntülendiğini ve hangi entry'lerin daha fazla/daha az dikkat çektiğini değiştirmesi bakımından sözlük'te nasıl bir etki yaratacağını pek kestiremiyorum bu butonun ama benim açımdan faydalı oldu diyebilirim.
175 entry daha
hesabın var mı? giriş yap