6 entry daha
  • doğrusu kürt kökenli türk köftesidir. aynı kürt kökenli türk vatandaşı gibi.*

    bu köfteyi vaktiyle tahtakale'de şeyh davut han'ın önündeki bir köfteci satardı. seyyar değildi ama yerleşik de değildi. mekan tuttuğu duvar dibini tente ile kapatmış, iki de masa atmıştı. sabit bir mangalı vardı. masaları, sandalyeleri, çatal, bıçak, kaşık vs. bütün eşyaları ızgaranın yanındaki iki buzdolabı büyüklüğündeki, tahtadan, gri yağlı boyalı dolaba koyar, akşam üzerine asma kilit vurur giderdi.

    içinde bol bulgur olan ve hamburger köftesi büyüklüğündeki bu lezzet ucuz değildi. her zaman yiyemezdim fakat pahalı olmasına rağmen öğlen vakitlerinde kuyruk olduğunu hatırlıyorum.

    köfteci amca en az elli yıldır oradaydı, babası da o işi yapıyordu ancak paketlemesi özensizdi. beyaz paket kağıdını sol avucuna oturtur içine köfteleri, biber ve domatesi atar porsiyon tamam olunca, dört köşesini birleştirip buruşturur, çıkın yapıp müşteriye öylece uzatırdı.

    isteyenlere, köfteleri biraz daha ucuza çiğ halde satardı. kapanalı sekiz on sene oluyor. şimdi bir porsiyon köftesini yine yiyebilmek için 50-60 lira veririm. ah!

    ek: öğrendiğime göre ağabeyi ölünce dükkanı kapatıp memleketlerine -sanırım malatya idi- dönmüşler.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap