5 entry daha
  • son yerel seçimlerde bir kez daha oyunu artıran siyasi parti. yalnız paradoksal bir şekilde kendilerinin kazandıkları her oy siyasi yelpazede kendilerine en zıt olan parti olan labour party'e (işçi partisine) yarıyor.

    http://tr.euronews.com/…e-zafer-ab-karsiti-ukip-in/

    zira ingiltere'de dar bölge var, 650 milletvekili kendi dar bölgesinden meclise gidiyor. tabii, iş toplam alınan oydan ziyade dar bölgeyi kazanmaya bakıyor. ukip, doğal olarak conservative party'den (muhafazakarlar) oy tırtıkladığından, dar bölgelerde işçi partisi, muhafazakar partiyi geçiyor. üstelik, ukip hiçbir yerde çoğunluk oluşturacak bir parti olmadığından %10 hatta %12 oy bile alsa çıkaracağı milletvekili toplamda 5'i geçmeyecektir.

    peki bunu ukipliler bilmiyor mu biliyorlar elbet. ama amaçları iktidar olmaktan ziyade, muhafazakar partiye bir seçim yenilgisi yaşatmak ve oylarını kurtarmak korkusu ile muhafazakar partiyi avrupa birliği karşıtı bir noktaya getirmek. nitekim, yerel seçimlerden sonra david cameron'un ab için referandum sözü vermesi de, ukip'in kendi misyonunda başarılı olduğunu gösteriyor. zira, britanya toplumu da genel olarak avrupa birliği'ni sevmiyor.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap