6 entry daha
  • dün arkadaşlarla caddebostan sahilden fenerbahçeye yürüdük, komiklikler şakalar eğlence falan, akabinde onlar varış noktalarına ulaşmış olmalarına karşın caddebostan'a benim geri dönmem gerekiyordu..

    dedim şimdi, bu kadar yolu tek başıma geri mi yürüsem?
    yoksa dolmuşa yürüyüp, dolmuş bekleyip iki adımlık yolu yarım saatte mi gitsem?

    ikileminde kalmışken bir de ne göreyim, velespit..

    milattan 40.000 yıl önceden bir anda 21. yüzyıla gelmiş neandertal gibi bir iki salladım bisikleti düğmelere bastım falan.. bir bok olmadı haliyle..
    sonra bir baktım yazmışlar kocaman.. okudum ettim, 2-3 dakika sonra çalışır bir tanesinin tepesindeydim..

    neticeye gelecek olursam, 7 dakika sonra, istasyondaki insanların bisikleti keşfetmişçesine mutlu bakışları altında caddebostan'a bıraktım bisikleti.. işin garibi şu sms geldi bırakır bırakmaz, "7 dakika peda çevirdiniz, ücret 0.00 tl, kalan bakiye 50.00tl, harcanan kalori: 0"

    bedavaya fenerbahçe'den caddebostana geldiğime mi sevineyim,
    pazar günü sahil yolunda 7 dakika bisiklet kullanıp hiç kalori yakamadığıma mı üzüleyim bilemedim..

    en nihayetinde, ne güzel, ne iyi olmuş bu sistemi türkiyeye de getirmiş adamlar ama her sistem gibi, bu da bulunduğu coğrafi koşullara göre optimizasyon gerektiriyor.. en basitinden, fiyatını artıracaksın veya sponsorlara bastıracaksın, özellikle haftasonları 8-16, 16-24 saatleri arasında farklı noktalarda 4'er kişi bırakacaksın.. bu insanlar hem bisikletlerin lastiğini şişirecek orasına burasına bakım yapacak, hem de kullanmak isteyen veya sorunu olan insanlara yardım edecek.. en azından sistem oturana kadar..

    bir de ilanlarda bir numara yazmışlar, 0212 274 20 20 diye, onu boşuna aramayın size şu numarayı verecek: 0216 445 76 00
179 entry daha
hesabın var mı? giriş yap