2 entry daha
  • bu amcanin hayati tam bir trajedi, benim merak ettigim kendisi olurken bunun farkinda miydi?

    benzinli motorlarin verimini arttiran bir madde bul, zengin ol. seneler sonra ortaya ciksin ki senin madde yuzunden ortama salinan kursun bir suru dogal su kaynagini zehirlemis, pek cok sayida insan kursun zehirlenmesi gecirmis. maddeyi kullanimdan kaldirmak icin uluslararasi kampanyalara ihtiyac duyulsun, milyarlarca dolarik altyapi degissin, butun insanligin ortalama iq puaninin havaya salinan kursun yuzunden bes puan kadar dustugu gibi hesaplar ciksin ortaya.

    yetmesin diger onemli bulusun freon'un ozon tabakasinin canina ot tikadigi, kuresel dengeyi cok ciddi bicimde bozabilecegi ortaya ciksin. cevreciler tarafindan dr. evil ilan edil, ismin bilimadami olarak degil bilimi ne pahasina olursa olsun paraya cevirmeye calisan kapitalist olarak anilsin.

    simdi ozon tabakasi olayinda pek sucu yok sanki, boyle bir etkiyi ongorebilmesi zor amcamizin, ama kursun zehirlenmesi aklina gelip de "amaan bisii olmaz" dedi mi acaba. bunu dediyse gercekten kotu bir insan oldu mu? olmeden "bir canavar yarattim" dedi mi acaba hic? aslinda olurken "ne yaptim ben?" demis olmasi muhtemel, felcten sonra yataktan kalkabilmek icin kurdugu duzenegin iplerine takilip bogulmus. hayatinin ozeti gibi trajik bir olum. euripides yazamaz boylesini, filmini yapsalar sirf konudan bes-on festivalde odul alir.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap