• özellikle doğu ve güneydoğu anadolu bölgelerimizde hala devam ettirilen, kan davası ile karde$, insanlıkla yakından uzaktan ilgisi olmayan gelenek. öyle bir$ey ki, kararmı$ gözler kundaktaki bebeleri bile görmüyor, hısımla ilgili herkes öldürülüyor.

    yakın tarihimiz örnekleriyle doludur, hatırlamak istemeyiz bunları, kimi zaman ye$ilçam ürünleriyle kara yüzünü izleriz, gülerek, ama gerçekliğini hiçbir zaman farkedemeyiz. sıkça ya$anır üstelik bu cinayetler, unutmamıza da fırsat verilmez.

    örneğin, bir kaç gün önce adana'da i$lenen, 2si çocuk 5 ki$inin ölümüyle sonuçlanan cinayet. 3 yeti$kin elleri arkadan bağlanıp kur$una dizilmi$ ve 2 çocuk öylece ormanda bırakılmı$, açlıktan ölmeleri için. cinayetin sebebi olarak kadının yasak ili$ki ya$amı$ olma olasılığı ve sorumluları olarak aile ya da aileler dü$ünülüyormu$.

    yasak ili$ki ya$ayan birinin, bir ba$kası tarafından ölümle cezalandırılmasının ilkelliğini bir kenara bırakırsak, 2 ya$ındaki çocukları ölüme terketmenin arkasındaki nefreti, hıncı anlamakta zorluk çekiyorum.
92 entry daha
hesabın var mı? giriş yap